Infotheek Special: Kankerlijers

Infotheek Special: Kankerlijers Kankerlijers

KankerlijersKanker. Moet je je indenken dat jíj het krijgt. Je wordt kaal en kotsmisselijk van de medicijnen. Hondsmoe. Je mist een arm of een been omdat de kanker dat heeft opgevreten. En straks missen we jóú. Voor Richelle en haar ouders is het werkelijkheid. Zij gaat dood aan kanker. Daar valt niks meer aan te doen. En nóg zijn er mensen die het woord ‘kanker’ heel anders gebruiken. In bijna elk zinnetje dat ze zeggen. Of als scheldwoord. Richelle ergert zich er dood aan. En zij niet alleen. Dus: STOP ermee. Nu. Kanker verziekt je taal! http://www.kankerverziektjetaal.nl/

–          Wij zijn niet ziek, wij zijn… Kankerlijers ( Dvd beschikbaar in de Infotheek)

Kankerlijers 2Nick (Massimo Pesik), Iwan (Jasha Rudge) en Olivier (Gijs Blom) zijn drie vrienden die net als hun leeftijdsgenoten wel van een lolletje houden. Er is echter één verschil: de jongens hebben kanker en liggen op de afdeling kinderoncologie van een ziekenhuis. Toch maken ze het beste van de situatie. Ze misdragen zich, proberen elkaar aan het lachen te maken en als de mooie Gina op de afdeling wordt opgenomen wordt het helemaal interessant! De vrienden hebben dan ook een lijfspreuk: Wij zijn niet ziek, wij zijn… Kankerlijers is een grappige en indrukwekkende jongerenfilm over vechten voor het leven en onvoorwaardelijke vriendschap.

 

Ondanks alles kunnen ze zich goed amuseren. Ze zijn ook blij verrast dat Gina op de afdeling wordt opgenomen (op de kamer van Iwan). In eerste instantie sluit Gina zich volledig af voor de Kankerlijers 1pogingen van de jongens om indruk op haar te maken en met haar in contact te komen. Maar als Gina’s vriendinnen het af laten weten, beseft ze dat vriendschap met de jongens de enige remedie is tegen het deprimerende verblijf in het ziekenhuis.

De jeugdige kankerpatiënten gaan op pad om verschillende afdelingen in het ziekenhuis te bezoeken, en rolstoelraces door de gangen van het ziekenhuis te houden, en bij Alfredo van de technische dienst wiet te roken.

Kankerlijers 3Oncoloog Galwaard geeft Nick, Iwan en Olivier een stevige reprimande, en vertelt ze dat Pepijn is overleden. Dat vinden ze wel heel triest. Nick herstelt het contact met zijn vader. Olivier wordt verliefd op anorexiapatïente Daphne en spreekt met haar af dat zij weer gaat eten, en hij chemotherapie gaat ondergaan.

Een feest dat de jongens hebben georganiseerd, maar dat voor straf verboden dreigde te worden, mag toch doorgaan doordat oncoloog Marco een goed woordje voor ze doet. Alfredo regelt als dj hun held Diggy Dex.

Gina blijkt geen kanker te hebben. Op het feest zoent ze tot hun grote genoegen met Iwan en Nick. Ze vinden het fijn voor haar dat ze naar huis mag, maar ook jammer. Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=fF9P-csWDPo

 

Infotheek – Dintel
Jean Lequeux
Tel.: 020 8509635
www.infotheek-dintel.nl

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016