Infotheek Special: David Bowie Is

Infotheek Special: David Bowie Is

David BowieN.a.v.de tentoonstelling David Bowie Is in de Groninger Museum, tot en met zondag 10 april 2016,  de catalogus is in de Infotheek  te bekijken

David Bowie Is is het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit deze tijd. Meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, fotografie, ontwerpen van bijvoorbeeld albums, en zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar zijn voor het eerst samengebracht. Het demonstreert hoe Bowie’s werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur. Hierbij ligt de focus op creativiteit, vernieuwing en samenwerking met veel vormgevers op het gebied van geluid, mode, vormgeving, theater en film.
http://www.davidbowie-groningen.nl/

Kijk ook video:

David Bowie 1David Bowie, de man die zijn muziek verheven heeft tot kunst. Een baanbrekend artiest en performer. Bowie is al decennialang een grote inspiratiebron voor miljoenen. Eindelijk komen we dichter bij Bowie dan ooit. Het Groninger Museum toont voor het eerst in Nederland de adembenemende selectie uit Bowie’s persoonlijke archief, met originele kostuums, handgeschreven songteksten, videoclips, instrumenten, albumontwerpen en natuurlijk zijn muziek. De tentoonstelling was reeds in Londen, Chicago, Sio Paulo, Parijs en Berlijn een daverend succes. De tentoonstelling en het boek ‘David Bowie IS’ volgt Bowie’s loopbaan vanaf het begin in Londen, via de doorbraak van Space Oddity en Ziggy Stardust, naar zijn impact op de internationale kunst, mode en muziek van de twintigste eeuw. De catalogus – met honderden niet eerder gepubliceerde illustraties, essays en toelichtingen – toont Bowie’s creatieve genialiteit en zijn onuitwisbare invloed op de hedendaagse cultuur.

Infotheek – Dintel
Jean Lequeux
Tel.: 020 8509635
www.infotheek-dintel.nl

 David Bowie 2 David Bowie 5

David Bowie 3 David Bowie 4 David Bowie 6