Nieuwsbrief Nr. 93 – November 2014

Nieuwsbrief Nr. 93 – November 2014

 

– Schooltools – Ecofont

nieuwsbrief 93Ondanks de toenemende digitale mogelijkheden wordt er nog veel geprint. Printerinkt en toner zijn duur. Je kunt hier nu op besparen door je lettertype aan te passen naar Ecofont. Ecofont is een lettertype wat in de lijnen van de letter kleine gaatjes open laat. Onze ogen registreren dat niet en daardoor lijkt het lettertype gewoon vol. Door de gaatjes in de letters heb je echter veel minder inkt nodig waardoor je geld en milieu spaart. Prijs op te vragen via ecofont.com

 

– Schooltools – Clocky

nieuwsbrief 93 1Druk je ‘s morgens wel eens de snooze button van je wekker in om nog even te kunnen blijven liggen? Met Clocky heb je dan een probleem. Deze wekker heeft namelijk wieltjes. Druk je op de snooze knop, dan rolt hij van je nachtkastje en gaat hij zich verstoppen in je slaapkamer. Hierdoor zul je je bed wel uit moeten komen om hem te zoeken. € 19,95 via ditverzinjeniet.nl

 

 

– Het Geheim Achter Het Meesterwerk

nieuwsbrief 93 2

Wat is het verhaal achter grote meesterwerken? En hoe kwamen ze tot stand? In deze prestigieuze achtdelige serie onderzoekt kunstexpert Waldemar Januszczak de onbeantwoorde vragen achter meesterwerken van Rembrandt, Botticelli, Gainsborough, Giorgione, Caravaggio, Da Vinci, Manet en Van Eyck. Hij reist naar de relevante locaties en musea, onderzoekt de geschiedenis, interviewt experts en trekt heldere en verrassende conclusies over de meesterwerken. De schilderijen krijgen hierdoor een diepere betekenis. Kortom, een bijzondere serie die uw kijk op schilderijen voorgoed zal veranderen…

nieuwsbrief 93 3nieuwsbrief 93 4

 

 

– Nieuw in de Infotheek:

nieuwsbrief 93 5Nederland verandert in rap tempo. Wie herinnert zich in onze tijd van online shoppen en de smartphone nog het stroop halen bij de kruidenier? Het muziekkorps dat door de straten trekt bij elke feestelijke gelegenheid? De melkboer die met een handkar door het dorp sjokt? Het zijn vergeten taferelen die op de dubbel-dvd Verdwenen Nederland weer tot leven komen.

Op deze dvd-box ziet u de special Van Doarp en Durp van het prijswinnende televisieprogramma Andere Tijden. U wordt mee teruggenomen naar het Nederland van de jaren ’50 en ’60. De tijd waarin typische dorpstaferelen nog floreerden. Waarin de dorpsgemeenschap hecht was en de schillenboer een normale verschijning. Twee vrouwen halen herinneringen op aan deze tijd, ondersteund door prachtige archieffragmenten. Daarnaast ziet u de special Ode aan de rivier. Door de jaren heen hebben veel cineasten zich laten inspireren door het water, wat heeft geleid tot een prachtig beeld van de modernisering van Nederland en een lofzang op het Nederlandse rivierenlandschap. Zo ziet u beelden van beroemde filmmakers als Bert Haanstra en Herman van der Horst, maar ook de kijk op het water van amateurfilmers die met hun eigen camera het landschap vastlegden. Daarnaast bevat de dvd een groot aantal extra’s die een prachtig beeld geven van het inmiddels bijna verdwenen dorpse leven in Nederland.

 

 

– Toscaanse Bruiloft

nieuwsbrief 93 6In een klassieke villa in het zonovergoten Italië runt Sanne samen met haar vader en stiefmoeder de trouwlocatie Casa Matrimonio. Het landgoed ligt in Toscane. Deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Villa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse Bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag. Want trouwen doe je immers maar… twee keer..

 

 

– Man Of The Year

nieuwsbrief 93 7Zomer in Rio de Janeiro. Een verloren weddenschap heeft tot gevolg dat Maiquel zijn haar blond moet verven. Dezelfde avond nog wordt hij in de kroeg zodanig uitgelachen dat er een ruzie onstaat waarin hij de vechtersbaas van de buurt neerschiet. Maiquel vreest gearresteerd te worden, maar zowel de politie als buurtbewoners lijken ingenomen met zijn actie. Sterker nog, er wordt beroep op hem gedaan de buurt van verder gespuis te zuiveren. Eeen reeks voorname klanten meldt zich voor zijn diensten. Voordat hij het in de gaten heeft, is Maiquel hard op weg om tegen wil en dank ‘Man of the Year’ te worden.

 

 

– Angels Of The Sun

nieuwsbrief 93 8Angels of the Sun vertelt het tragische verhaal van Maria, een 12 jarig meisje uit een Braziliaans vissersdorpje. Er lijkt nog geen vuiltje aan de lucht wanneer een man genaamd Tadeu het dorpje aandoet. Hij biedt Maria’s vader een aanzienlijk geldbedrag aan om haar te laten werken voor een rijke familie in Rio de Janeiro. De naïeve vader gaat in op het aanbod!

Een hard en zeer moeilijk leven staat haar nu te wachten. Deze adembenemende film laat zien hoe verschrikkelijk de werkelijkheid kan zijn voor kinderen in Brazilië. Vriendschap en hoop houden Maria op de been in haar onmenselijk zware zoektocht om te ontsnappen aan haar bestaan!

 

– The Lego Movie:

nieuwsbrief 93 9“De LEGO Film”, is het eerste grote LEGO bioscoopavontuur van Warner Bros. Pictures en Village Roadshow Pictures. In deze originele 3D computeranimatie volgen we Emmet, een doorsnee, braaf LEGO mini-figuurtje, dat door een misverstand wordt aangezien als de ‘speciale’ die de wereld zal redden. Emmet gaat met een bont gezelschap op missie om een eind te maken aan het schrikbewind van de boosaardige tiran, President Business. Helaas is Emmet hopeloos en hilarisch slecht voorbereid op dit avontuur

 

 

– Lego Batman – The Movie

nieuwsbrief 93 10Een feestje voor Bruce Wayne, de Man van het Jaar van Gotham City, ontaardt al snel in chaos wanneer de Joker binnenvalt met een groep schurken, waaronder de Riddler, Catwoman en Two-Face. The Dark Knight komt in actie om de ongewenste gasten te grijpen, maar van één gast is het niet zo duidelijk dat hij een misdadiger is, Lex Luthor. Hij heeft een geheim wapen dat het machtsevenwicht in Gotham voor altijd zou kunnen veranderen: De Deconstructor! Een volhardende Batman en Robin kunnen het lastige team van Lex Luthor en de Joker niet aan, maar daar komen de Super Friends op de proppen! Volg de strijd tegen het kwaad wanneer Superman, Wonder Woman, Green Lantern en de Justice League in actie schieten om de onschuldigen te beschermen, Gotham City te redden en ondertussen nog wat plezier te beleven. Ontdek de gloednieuwe spannende momenten die u niet in het videospel kon zien. Dit is de eerste LEGO Batman film en wie weet, zelfs Batman kan zich vermaken!

 

– Elizabeth I

nieuwsbrief 93 11Het turbulente leven van Engelands meest beroemde koningin wordt hier op prachtige wijze verfilmd!

Elizabeth I, ook wel de “Virgin Queen” genoemd, bleef haar hele leven ongehuwd. Aan mannelijke aandacht ontbrak het haar echter niet. Ze had een veel besproken relatie met de graaf van Leicester en later kreeg ze een affaire met de zeer jonge graaf van Essex. Tijdens haar regeerperiode groeide Engeland uit tot één van de machtigste koninkrijken ter wereld, mede door het veroveren van koloniën overzee.

Tweevoudig Oscar genomineerde Helen Mirren en Oscar winnaar Jeremy Irons vertolken op onberispelijke wijze de rol van Koningin Elizabeth I en de graaf van Leicester.

 

– The Last Emperor

De indrukwekkende levensgeschiedenis van Pu Yi, die op 3 jarige leeftijd gekroond wordt tot almachtige keizer over de halve wereldbevolking. Omringd door 1500 gecastreerde gastheren, kan hij doen en laten wat hij wil. Zij het met een restrictie: hij mag geen stap zetten buiten de muren van de verboden stad. Na de machtswisseling echter komt daar verandering in. Noodgedwongen moet hij met z’n twee jonge vrouwen naar het westen vluchten, waar hij een aantal jaren een leven van een playboy leidt. Daarna wordt Pu de speelbal van Japanse en Russische imperialisten en het is pas in ‘59, na vrijlating uit de Russische gevangenis, dat hij echt mag gaan en staan waar hij wil.

 

– Skin

nieuwsbrief 93 12Skin is een van de meest ontroerende verhalen die zijn voortgekomen uit het Zuid-Afrika tijdens de apartheid. Sandra Laing wordt geboren in de jaren vijftig als zwart kind van twee blanke Afrikaners, die zich niet bewust zijn van hun zwarte afstamming. Sandra’s ouders hebben een winkel op het platteland en zijn de plaatselijke zwarte gemeenschap van dienst. Ze voeden het kind liefdevol op als hun kleine ‘blanke’ meisje. Maar als ze tien jaar oud is wordt Sandra uit de blanke maatschappij verdreven. De film volgt Sandra’s dertig jaar durende reis van afwijzing naar aanvaarding, van verraad naar verzoening, terwijl ze vecht voor haar plaats in een veranderende wereld – en overwint tegen alle verwachtingen in.

 

-Rabbit Proof Fence

nieuwsbrief 93 13Jigalong, West-Australië 1931. In de jaren dertig van de vorige eeuw werden veel aboriginalkinderen met geweld ontrukt aan hun families om te worden ondergebracht bij blanken die hen moesten opvoeden volgens de regels van de blanke samenleving. De behandeling van deze kinderen was ontstellend en behoort tot een van de duisterste geheimen van de geschiedenis van Australië. Dit is een waar gebeurd verhaal over drie jonge Aboriginal meisjes die het blanke gezin ontvluchtten waar ze gedwongen verbleven. Ze wagen zich aan een reis van ruim 2400 kilometer dwars door de Australische woestijn, met de autoriteiten op hun hielen. Ze lopen net zo ver door totdat ze de ‘rabbit-proof fence’ bereiken, een hek tegen konijnen dat Australië van noord naar zuid doorsnijdt en dat deze drie vastbesloten kinderen uiteindelijk naar huis zal leiden…

 

– Hard Candy :

nieuwsbrief 93 14De 14 jarige Hayley is een slim meisje. Maar dat ze met de 32 jarige Jeff meegaat naar zijn appartement lijkt een domme zet. Jeff denkt dat het hem meezit, maar dan komt hij bij uit een onvrijwillige verdoving. Hij is vastgebonden, en Hayley heeft de touwtjes in handen. De poster van Hard Candy verwijst nadrukkelijk naar Roodkapje. Regisseur David Slade vertaalde het aloude sprookje niet alleen naar het internet-tijdperk, maar speelt in zijn glossy thriller ook een gewaagd spel met de moraal ervan.

 

 

Infotheek – Dintel
Jean Lequeux
Tel.: 020 8509635
www.infotheek-dintel.nl

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016