Nieuwsbrief Nr. 90 – Juni 2014

Nieuwsbrief Nr. 90 – Juni 2014

Nederlander leert liever online dan klassikaal

nr 90We willen ons blijven ontwikkelen, maar niet langer klassikaal. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim duizend Nederlanders, uitgevoerd door Markteffect in opdracht van GoodHabitz. Online leren en blended learning, een combinatie van online leren en contact-onderwijs, winnen aan populariteit en zullen het klassikale leren op termijn verdringen.

Markteffect vroeg 1.012 Nederlanders naar hun leergedrag. Uit de reacties blijkt dat klassikaal le-ren qua populariteit een vrije val maakt. 87% leerde vroeger klassikaal, 34% vindt dat nog steeds de prettigste leermethode en slechts 23% ziet in klassikaal leren de toekomst. Ook het leren in de praktijk kent een lichte daling, met respectievelijk 65%, 57% en 50%. “De uitkomsten uit dit onder-zoek bevestigen ons vermoeden”, stelt Edgar de Beule, directeur van Markteffect. “Ook in de op-leidingswereld verdringen digitale vormen van leren de traditionele vormen. Maar de snelheid waarmee de interesse in klassikale opleidingen afneemt, heeft ons enorm verbaasd.”

Online leren boekt een flinke progressie, zo blijkt uit de onderzoeksresultaten. Van de geënquêteerden leerde 23% in het verleden online. 37% vindt het op dit moment de meest prettige leermethode en volgens 50% heeft online leren de toekomst. Ook blended learning wint aan popu-lariteit, getuige de cijfers: 14% (verleden), 33% (heden) en 35% (toekomst). Maarten Franken, di-recteur GoodHabitz: “De internationale doorbraak van online trainingen lijkt definitief ons land te hebben bereikt. Wij merkten natuurlijk al aan onze sterk stijgende omzet dat de interesse in online trainingen ontzettend aan het toenemen is. We verwachten in 2014, net als vorig jaar, onze omzet te kunnen verdubbelen”. 80% vindt eigen ontwikkeling belangrijk zie ook https://markteffect.nl/

–  Tablets en smartphones geen bedreiging voor docenten :

nr 90 1Digitalisering van het onderwijs doet steeds meer zijn intrede. Tegelijkertijd maken ouders zich zorgen over het aantal uren dat een kind dagelijks achter een scherm doorbrengt. Toch geven kinderen nog steeds massaal de voorkeur aan persoonlijke uitleg, klassikaal onderwijs en buiten spelen in het speelkwartier, zo blijkt uit onderzoek van Squla. In het onderzoek werden 1.775 basisschoolleerlingen uit groep 4 t/m 8 gevraagd wat zij vinden van school. Deze enquête is gehouden in het kader van de jaarlijkse Leuk Leren Week die vandaag van start gaat. De resultaten laten zien dat spelen en leren op mobiele apparaten goede aanvullingen zijn op het onderwijs, maar dat ze de traditionele lesmethodes niet vervangen. Uit de resultaten blijkt dat maar liefst zeven op de tien leerlingen  (67%) de voorkeur geeft aan huiswerk maken samen met hun ouders, gevolgd door een kwart (24%) die dit het liefst zelfstandig doet. Bovendien leert het merendeel (58%) de lesstof het beste als de leerkracht het klassikaal uitlegt. Verder verkiest de meerderheid van de ondervraagde kinderen (59%) buiten spelen massaal boven het spelen op een tablet, smartphone of computer (11%) tijdens de pauze. Op de tweede plek staat kletsen met vriendjes of vriendinnetjes (30%).

Roy del Vecchio, onderwijsredacteur bij Squla: “Kinderen blijven sociale wezens en de opkomst van de tablet en smartphone verandert dit niet. Dit onderzoek toont aan dat mobiele apparaten niet de plek hebben ingenomen van medescholieren, ouders en leerkrachten. Kinderen hebben nog steeds het meeste baat bij zowel een goede combinatie van plezier en prestatie als een goede mix tussen traditionele leermethodes en nieuwe technologieën. Om kinderen zo goed mogelijk onderwijs te kunnen verlenen, is het belangrijk dat deze verschillende manieren in het onderwijs terugkomen.”

In het onderzoek werd tevens gevraagd wie volgens de leerlingen het beste kan rekenen. Papa krijgt het meeste vertrouwen; bijna de helft (43%) van de kinderen geeft aan dat zijn of haar vader dit het beste kan. De leerkracht ontvangt 34 procent van de stemmen en mama slechts 23 procent.

 

– Nieuw in de Infotheek:

 

– Verliefd Op Ibiza – Seizoen 1

nr 90 2In de serie Verliefd op Ibiza volgen we de levens en romantische escapades van verschillende Nederlandse personages die op Ibiza wonen. We zien hoe ze leven op een prachtig eiland waar de zon altijd schijnt en de verleidingen op de loer liggen. Maar uiteindelijk komt het altijd weer goed. Want dit is Ibiza…

 

 

 

 

 

–  Oorlogsgeheimen (boek)

nr 90 3Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Ineens komt de oorlog heel dichtbij…

 

 

– Canon Van De Nederlandse Politiek – Spraakmakende Momenten

Jaar in, jaar uit horen we dagelijks over de Haagse politiek. Sommige politieke zaken domineren een poosje de media en worden vervolgens ingehaald door de actualiteit. Toch blijven ze indrukwekkend, uniek, of hebben grote gevolgen. In dit eerste deel van de Canon van de Nederlandse Politiek wordt teruggeblikt op spraakmakende momenten. De Nacht van Schmelzer, de moord op Pim Fortuyn, autoloze zondagen en het rookverbod in de horeca; zaken uit bijna 50 jaar Nederlandse politiek die het gesprek van de dag vormden. Met dit overzichtelijke boek en de histoische fragmenten op dvd kun u nog eens heerlijk genieten van wat politiek voorbij, maar niet vergeten is.

 

– Friends With Benefits:

nr 90 4Dylan (Justin Timberlake) heeft het helemaal gehad met relaties. En Jamie (Mila Kunis) gelooft niet meer in al die clichés over ware liefde. Maar omdat ze zich wel tot elkaar aangetrokken voelen, besluiten ze iets nieuws te proberen: Lichamelijke liefde zonder emotionele band en al die andere verwikkelingen. Klinkt simpel, toch? Niet dus. Al snel ontdekken ze dat de romantic comedy niet voor niets bestaat.

 

 

 

 

– Fantasia 2000 (S.E.)

nr 90 5Beleef een spektakel van beeld en geluid in Fantasia 2000, de succesvolle klassieker die geïnspireerd is op de visie van Walt Disney dat Fantasia nooit af is! Met als bonus Musicana, Walts inspiratie voor een vervolg, die dit muzikale meesterwerk nog magischer maakt dan ooit tevoren.

Ga op in de wonderen van deze vernieuwende combinatie van muziek en animatiebeelden. Kijk hoe de muziek tot leven komt, luister hoe de beelden in gezang uitbarsten en beleef keer op keer de sensatie van Fantasia 2000 met het hele gezin.

 

 

 

– Cry Baby (Special Edition)

nr 90 6We zijn in de 50-er jaren met meisjes, auto’s en rock ’n roll. ‘Cry Baby’ (Johnny Depp) is het stuk van de school, de droom van alle meisjes en de nachtmerrie van alle moeders. Hij leidt een snel leven met opgevoerde auto’s, geflipte vrienden en vechtpartijen. En dan ontmoet hij Alison (Amy Locane), een rijk meisje uit een nette buurt. Ze worden allebei waanzinnig verliefd en zonder dat haar moeder er ook maar iets aan kan doen, stapt zij in de wereld van ‘Cry Baby’.

 

 

 

 

-The Lone Ranger:

nr 90 7Een wild avontuur.Producent Jerry Bruckheimer en regisseur Gore Verbinski, het team achter de blockbusters ‘Pirates of the Caribbean’, komen opnieuw samen voor Disney’s ‘The Longer Ranger’. Een spannend avontuur doordrenkt met actie en humor.De indiaanse krijger Tonto (Johnny Depp) vertelt over de talloze verhalen van de gemaskerde held John Reid (Armie Hammer). John Reid is een man van de wet, getransformeerd tot een legende van rechtvaardigheid. Deze twee tegenpolen worden door het lot samengebracht en moeten leren hun krachten te bundelen om corruptie te bestrijden en hebzucht tegen te gaan.

 

 

 

– Toy Boy (Spread):

nr 90 8Toy Boy is een rauwe komedie over Nikki, een vrouwenverslinder die zich in de betere kringen omhoog heeft gewipt en in Los Angeles een luxe leventje leidt, met wilde feesten en talloze vrouwen. Intussen houdt hij het officieel met de wat oudere advocate Samantha, die een droomhuis in de Hollywood Hills bewoont.

Alles gaat Nikki voor de wind, tot hij de bloedmooie serveerster Heather ontmoet, die zonder dat hij het weet hetzelfde spelletje speelt als hij. We zien hoe ze elkaar in dure restaurants en op sjieke parties voortdurend de loef afsteken, tot de waarheid boven tafel komt en ze beiden moeten kiezen tussen liefde en geld. Toy Boy, is een film in de stijl van klassiekers als Shampoo, Breakfast at Tiffany’s en American Gigolo.

 

 

– 21 Jump Street – Seizoen 2:

nr 90 9Johnny Depp werd een tieneridool tijdens dit tweede seizoen van 21 Jump Street, de fenomenale serie over jonge agenten die undercover gaan op scholen. Onder leiding van hun baas, de strenge Captain Fuller, onderzoeken Hanson, Penhall, Hoffs en Ioki onder andere crackverslaving, rassenhaat, AIDS en de zelfmoord van een tiener. Door dit soort taboes aan de kaak te stellen werd 21 Jump Street geroemd en bewonderd, maar het was toch vooral een succes vanwege de uitstekende acteurs, met name Johnny Depp. Onder de gastrollen in dit tweede seizoen bevinden zich Brad Pitt, Christina Applegate, Pauly Shore, Shannon Tweed en Peter Berg.

 

 

 

– Taken 1&2 :

nr 90 10

Taken:

Wat is erger voor een vader dan machteloos via een mobiele telefoon te moeten aanhoren hoe zijn dochter wordt ontvoerd? Het is een nachtmerrie die werkelijkheid wordt voor Bryan, voormalig geheim agent bij de CIA. Hij heeft slechts enkele uren om zijn dochter Kim te redden uit handen van een beruchte gang die gespecialiseerd is in vrouwenhandel. Daarbij komt hij meteen voor een enorm probleem te staan: hij zit in Los Angeles, zij is net ontvoerd in Parijs…

 

 

Taken 2:

Ooit ontvoerde de Albanese maffia in Parijs de dochter van voormalig CIA-agent Brian Mills. Dit bleek een kapitale fout. Een beslissing die hun zuur opbrak. Nu zijn ze uit op wraak. Wanneer hij met zijn gezin naar Istanboel reist, ruiken ze hun kans. Maar Mills is tot alles bereid om zijn gezin te beschermen…

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016