Nieuwsbrief Nr. 87 – Maart 2014

Nieuwsbrief Nr. 87 – Maart 2014

– De VMBO Filmschool:

De VMBO Filmschool. De naam zegt het eigenlijk al. Dat is een filmschool, maar dan speciaal voor VMBO-ers. Want een goede kennismaking met film is best belangrijk, zeker als je tiener bent. De wereld waarin je opgroeit is visueel. Je ziet de hele dag beelden, je kijkt soaps, films, YouTube-video’s. Je zit op Instagram, ziet reclames, misschien maak je wel af en toe een Vine-filmpje. Wat je misschien nog niet zo goed weet, is dat áchter al die beelden mensen zitten. Regisseurs die bedenken wat er precies in beeld wordt gebracht, en wat niet. Editors die beelden monteren tot verhalen die misschien wel heel anders zijn dan de werkelijkheid. En dat is belangrijk om te weten. En niet alleen belangrijk, ook héél leuk. Want als je weet wat er allemaal mogelijk is met film, kun je ook zelf creatieve dingen gaan maken. Een grappig filmpje met je kat. Een interview met je buurvrouw. Of een videoclip met je band. En misschien ontdek je wel dat je daar stiekem best heel goed in bent.
Zie: http://mailinglijst.eu & http://www.vmbofilmschool.nl/

 

Nelson Mandela: niets is onmogelijk:

In deze extra makkelijk geschreven biografie krijgt de lezen antwoord op vragen als: Waarom was Nelson Mandela nu eigenlijk zo belangrijk? Hoe kon hij op 72-jarige leeftijd nog president worden? En hoe bestaat het dat ook zijn tegenstanders hem hebben aanvaard als president? Een deel van het antwoord op die vragen ligt in zijn jeugd en in zijn opvoeding. Nog steeds actueel. Mandela staat voor vrede en gelijkheid tussen blank en zwart en daarom is het belangrijk om over hem te lezen. En te weten wat er allemaal is voorgevallen en hoe hij daarmee om is gegaan. Hij is een voorbeeld voor veel mensen in de hele wereld. Mandela zal ook de lezers van dit boek niet onberoerd laten. De biografie wordt uitgegeven met veel illustraties en overzichtelijke tekstblokjes. Ook geschikt voor leerlingen in de bovenbouw van het primair onderwijs en zeker geschikt voor jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen. 32 pagina’s full colour.

 

– Lespakket over Alcohol & Geweld :

Het lespakket Zinloos! gaat over alcoholgebruik en geweld. De film gaat over 2 jongeren, Joost en Melanie, die tijdens het uitgaan slachtoffer worden van geweld als gevolg van teveel alcohol. De leerdoelen van dit pakket, inclusief film zijn: Jongeren informeren over alcohol en de gevolgen van alcoholgebruik/-misbruik. Jongeren tot nadenken aanzetten over de relatie tussen alcoholgebruik en geweld. Jongeren denken na over de mogelijkheden om veiligheid in hun leefomgeving en de mogelijkheden om hun eigen veiligheid te vergroten. ( les materialen in de infotheek beschikbaar) http://www.moed.nl/

 

– Nieuw in de Infotheek:

 

– De uitverkorene (Boek)

De Marokkaanse Fayza is 15 jaar als ze door haar ouders wordt weggegeven aan een negen jaar oudere onbekende man die in Nederland woont.

Fayza komt in een kleine flat in Amsterdam terecht. Samen met haar schoonfamilie die haar vreselijk slecht behandelt. Als Fayza haar eerste kind krijgt, besluit ze het gevecht met Bilal en haar schoonfamilie aan te gaan. Stiekem kijkt ze naar soapseries om Nederlands te leren. Dan vlucht ze het huis uit. Maar daarmee is haar verhaal nog niet afgelopen.

 

 

 

– Vuil spel (boek)

De inhoud: Leroy en Danny zijn goede vrienden. Tot er een nieuw meisje komt op school. Ze heet Pearl en allebei vinden ze haar erg leuk. Ineens krijgen ze een hekel aan elkaar. Ze doen er alles aan om de ander voor schut te zetten. Maar wat vindt Pearl daar eigenlijk van?

 

 

 

 

 


-1984

Topacteurs John Hurt en Richard Burton schitteren in deze krachtige verfilming van George Orwells beroemde roman door Michael Radford. Winston Smith (Hurt) heeft zwaar te leiden onder het miserabele bestaan in de totalitaire staat Oceania. De mensen staan onder voortdurende bewaking van de alziende Big Brother. Het leven van Smith neemt een amoureuze maar ook gevaarlijke wending wanneer hij een liefdesaffaire begint en zich overgeeft aan verboden gedachten. Als hij verraden wordt, komt Smith in het Ministry of Love onder hoede van de sadistische O’Brien (Burton), een ijskoude en verraderlijke overheidsagent die de gedachten van Smith wil beheersen en zijn ziel wil breken.
– Hellboy II: The Golden Army Het lot van de mensheid hangt aan een zijden draadje wanneer een meedogenloze prins een onstuitbaar leger van wezens optrommelt om ten strijde te trekken tegen de mensenwereld. Aan Hellboy en zijn team van paranormale buitenbeentjes om de machten der duisternis het hoofd te bieden in de ultieme strijd van Goed tegen Kwaad! Geregisseerd door de visionaire filmer achter Pan’s Labyrinth, neemt Hellboy II: The Golden Army je mee naar fantastische werelden vol buitengewone wezens en meeslepende vechtscènes van het soort dat je nog nooit gezien hebt!

 

– Brave:

Op de ruige en geheimzinnige hoogvlakten van Schotland worden al eeuwenlang verhalen over mystieke legenden en legendarische gevechten van generatie op generatie doorgegeven… Disney Pixars ‘Brave’ vertelt het heldhaftige verhaal van Merida, een geoefende boogschutter en de impulsieve dochter van koning Fergus en koningin Elinor. Merida is vastbesloten om haar eigen levenspad te vormen en trotseert een eeuwenoud gebruik dat heilig is voor de bandeloze en luidruchtige heren van het land: de enorme heer MacGuffin, de norse heer Macintosh en de humeurige heer Dingwall.

 

 


– Snow White And The Huntsman

Moderne vertelling van het klassieke sprookje SneeuwwitjeKristen Stewart (Twilight) speelt Snow White in de actie-avonturenfilm Snow White and the Huntsman, een moderne vertelling van het klassieke sprookje. De Evil Queen (Oscar winnares Charlize Theron) is jaloers op Snow White vanwege haar schoonheid en huurt de Huntsman (Chris Hemsworth, Thor) in om haar te vermoorden. De Evil Queen weet echter niet dat Snow White in het geheim in de leer gaat bij de Huntsman om zichzelf te kunnen verdedigen. Sam Claflin (Pirates of the Caribbean) speelt de prins die al jarenlang verliefd is op Snow White.

Deze adembenemende film is gemaakt door Joe Roth, producent van o.a. Alice in Wonderland en de regisseur Rupert Sanders.

 

– Ooggetuigen – Vliegen :

Vliegen Welke twee vaardigheden moet een dier dat kan vliegen in één keer beheersen? Welke vogel verkiest de mesthoop boven de lucht? VLIEGEN verenigt het verhaal van de bemande vluchten met een eerbetoon aan de grootste piloten van de natuur, van vogels tot insecten. Ontdek hoe ontwerpers ideeën ontlenen aan de natuur om moderne gesofisticeerde machines te kunnen bouwen.

 


– Spartatacus :

Een speciale dubbele DVD-uitgave, met volledig vernieuwd beeldmateriaal van de oorspronkelijke versie van deze machtige filmklassieker. Bonusmateriaal met zeldzame, nooit eerder vertoonde scènes en een kijkje achter de schermen. Regisseur Stanley Kubrick schetst het levensverhaal van Spartacus (Kirk Douglas), de moedige gladiator die een opstand leidde van Romeinse slaven en de vrouw die in zijn missie geloofde, Varinia (Jean Simmons). Spartacus, een inspirerend, op feiten gebaseerd verhaal over de eeuwige strijd voor de vrijheid, combineert geschiedenis en spektakel in een ontroerend drama over liefde en betrokkenheid.

 

 

 

– Voor ik dood ga:

Tessa is zeventien en weet ze dat ze nooit achttien zal worden. Haar ziekte is ongeneeslijk, dus geniet ze liever van ieder moment dat ze nog heeft. Tessa heeft een lijst met dingen die ze graag nog wil doen. Een hele nacht feesten, een joint roken, iets stelen, seks hebben… Terwijl haar ouders en broertje op hun eigen manier proberen te accepteren dat ze hun dochter en zusje gaan verliezen, ontdekt Tessa samen met haar beste vriendin Zoey de wereld. Verliefd worden op buurjongen Adam staat niet op haar lijst, maar is al snel de meest bijzondere ervaring die ze zich kan wensen. Vijf jaar nadat de bestseller van Jenny Downham Nederland en Vlaanderen bij de keel greep, zijn er al meer dan 150.000 exemplaren van verkocht. Voor de release van de verfilming verschijnt een speciale filmeditie.

 

 

– The Pianist:

Ze werden vernederd, samengedreven als dieren en naar de slachtbank geleid. Een paar moedige enkelingen vochten terug, maar er was èèn man die ze niet zouden slaan of wegvoeren. Eèn man die achterbleef en zich verborg.

Wladyslaw Szpilman, een briljant Pools pianist van joodse afkomst, ontsnapt aan de deportatie. Hij leeft ondergedoken in het hartje van het getto van Warschau, waar hij het leed, de vernederingen en de dagelijkse strijd van de inwoners deelt. Hij slaagt erin te ontsnappen en onder te duiken in de ruïnes van de hoofdstad.

 

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016