Nieuwsbrief Nr. 58 – April 2011

Nieuwsbrief Nr. 58 – April 2011

– Het CanonPakket van Onwijs:

Speciaal voor het onderwijs heeft Onwijs het CanonPakket ontwikkeld. Het pakket bestaat uit 50 digitale presentaties, die u naast uw eigen methode kunt gebruiken. Met het pakket heeft u de beschikking over 50 vensters die stuk voor stuk klaar zijn voor gebruik op digibord of leerling-pc. Het is daarmee een compleet digitaal overzicht van alle vensters uit de Historische Canon.

http://www.dehistorischecanon.nl/
Hierboven ziet u een voorbeeld uit het venster Vincent van Gogh.

 

– PleinC:

Plein C is er voor scholen, culturele instellingen en gemeenten. Met advies, scholing en informatie. Over erfgoed-, kunst- en media-educatie. Plein C is hét bureau voor cultuureducatie in Noord-Holland. De projectenbank koppelt vraag en aanbod. De workshops en cursussen gaan over cultuureducatie in beleid en praktijk. De producten en adviezen geven cultuureducatie een vaste plek in het onderwijs. Plein C wordt gesubsidieerd door de Provincie Noord-Holland.
http://www.pleinc.nl/voortgezet-onderwijs

 

– Wijzer in geldzaken:

Financiële educatie in het onderwijs richt zich op leerlingen van 8 tot 18 jaar, in primair onderwijs, speciaal (voortgezet) onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs.
Wijzer in geldzaken benadrukt dat het zeker niet de bedoeling is dat docenten financiële educatie als nieuw – laat staan verplicht – vak moeten zien. Voor het onderwijs is het doel dat leraren gemakkelijker aandacht kunnen besteden aan financiële educatie door het in te passen in de bestaande vakken en lessen. Zo sluit het bijvoorbeeld aan bij rekenen, wereldoriëntatie, economie, maatschappijleer en sociale redzaamheid. Bij financiële educatie gaat het er niet alleen om dat leerlingen kennis over geld hebben, maar ook dat zij bewuster leren omgaan met geld. http://www.wijzeringeldzaken.nl/onderwijs/leermiddelen/ervaringen-vo.aspx

 

NTR nieuwe kernpartner van Mediawijzer.net

Per 1 januari 2011 heeft de NTR de NPO opgevolgd als kernpartner van Mediawijzer.net. NTR is de naam van de onafhankelijke publieke omroep, waarin NPS, Teleac en RVU zijn samengegaan. Mediawijzer.net verheugt zich erop samen te werken met deze sterke speler in het medialandschap! http://www.ntr.nl/

 

Nieuw in de Infotheek:

 

– Precious:

Lee Daniel’s nieuwe film Precious, gebaseerd op het boek Push van Saphhire, is een eerlijke film over mensen en hun sterke wilskracht om te groeien en te overleven.

De film vertelt het verhaal van Claireece “Precious” Jones (Gabourey Sidibe), een zestienjarig Afro-Amerikaans meisje geboren in Harlem, in een keiharde omgeving. Het leven lacht haar niet bepaald toe: ze is voor de tweede keer in verwachting van haar vader. Thuis loopt ze op eieren om te vermijden dat haar moeder (Mo’Nique), een intens boze vrouw, haar mishandelt. Haar leven verandert als ze de kans krijgt over te stappen naar een alternatieve school. Daar komt ze onder de hoede van Ms. Rain (Paula Patton). Een vrouw die haar begrijpt en haar laat voelen dat ze bijzonder is en talenten heeft. Hier begint Precious haar nieuwe toekomst weg van de duisternis, de pijn en liefdeloze omgeving en neemt ze haar jonge leven in eigen hand. Lenny Kravitz en Mariah Carey spelen een bijzondere gastrol in deze film. Oprah Winfrey is co-producent.

 

Obama

Becoming Barack, De evolutie van een leider volgt de begintijd van een man die voorbestemd was om geschiedenis te schrijven en een katalysator van wereldwijde verandering te worden.

Becoming Barack onthult een tot dusver onbekend beeld van de nieuwe president van de VS uit een tijd dat hij zijn weg zocht en zich de ideeën eigen maakte die hem de weg zouden wijzen op een historisch pad. Zelfs in deze vroege periode van zijn leven straalde hij een verwachtingsvolle visie uit en de wens om de VS tot een beter land voor alle inwoners te maken.

 

– Darwin:

We kennen allemaal de evolutietheorie van Darwin. Zelfs heden ten dage is Darwin het onderwerp van verhitte discussies over de hele wereld. Maar wie was Charles Darwin eigenlijk? Wat dreef hem en wat was zijn achtergrond.
Deze documentaire gaat in op het leven van deze controversiële onderzoeker / wetenschapper.
Aan de hand van uitgebreide 3d animaties en re-enactments wordt de kijker meegenomen in de wereld van Darwin. Van de fameuze wereldreis van de Beagle tot de transformatie van een actie…

 

Romeinse Helden Box:

Prachtige verzameling van de mooiste Romeinse helden in een 3DVD Slipcase!

• Empire
• Crusaders
• Julius Caesar

 

 

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016