Nieuwsbrief Nr. 53 – November 2010

Nieuwsbrief Nr. 53 – November 2010

– Nationaal geschenk maakt geschiedenis spannend: met de Terugkeer

De Terugkeer is een educatief stripboek voor jongeren van 13 tot 16 jaar, dat samen met lesmateriaal als Nationaal Geschenk wordt aangeboden aan de middelbare scholen in een oplage van 200.000 stuks. De strip, getekend door Eric Heuvel in opdracht van Indisch Herinneringscentrum Bronbeek, gaat over de geschiedenis van Nederlands-Indië. De jaren voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog komen aan bod, de gebeurtenissen tijdens de oorlog, de onafhankelijkheidsstrijd, de repatriëring en de verschillende manieren waarop de gebeurtenissen van toen nog altijd doorwerken in de huidige tijd. Het stripboek is een vervolg op de educatieve strips ‘de Ontdekking’ over de Tweede Wereldoorlog, en ‘de Zoektocht’ over de Jodenvervolging.

 

NFFS

Op het NFFS waren 166 films, afkomstig van 51 scholen, te zien. Prijzen werden uitgedeeld in de categorieën: animatie, live action fictie, live action non fictie en 1-minuut film. De winnaars mogen naar een groot internationaal filmfestival in Griekenland. Alle winnende films zijn hier te zien.

http://www.youtube.com/watch?v=JVDd21rSppg&feature=related
en http://nffs2010.nl/winnaars/winnaars2010.html

 

Nieuw op SchoolTV-beeldbank Plus
SchoolTV-beeldbank Plus is uitgebreid met educatieve links. Bij een groeiend aantal clips vindt u zorgvuldig geselecteerde links naar educatieve tijdlijnen, Google maps en andere websites.

 

– Gratis lespakket bij 3FM Serious Request
In december voert 3FM samen met het Rode Kruis tijdens 3FM Serious Request actie voor de stille slachtoffers van HIV/Aids: kinderen. NTR: SchoolTV heeft hier een lespakket bij ontwikkeld, met werkbladen, een quiz en beeldbankclips. Download het gratis op SchoolTV-beeldbank Plus.

 


World Kids News’

Kids News Network (KNN) presenteert ‘World Kids News’, een nieuw online platform met de beste nieuwsreportages gemaakt voor kinderen. Worldkidsnews.com is gelanceerd tijdens de ‘World Summit on Media for Children and Youth’ in Zweden en moet in de loop van komend jaar uitgroeien tot een digitale televisiezender waarop iedere week een actuele uitzending te zien is. Kids News Network (KNN) staat voor nieuws voor kinderen dat begrijpelijk, relevant en niet sensationeel is. KNN – een initiatief van Free Voice – is een netwerk van jeugdjournaals in Peru, Suriname, de Nederlandse Antillen en Aruba, Zambia, Zuid-Afrika, Mozambique, Indonesië en Birma. http://www.worldkidsnews.com/

 

-Taste the waste

Nederlanders gooien per jaar 2,4 miljard euro aan voedsel weg. 1 Miljard mensen lijden honger. Maar wij, de consumenten, gooien 10% van ons eten onnodig in de vuilnisbak! Dat is jaarlijks €2,4 miljard aan eetbaar voedsel en ruim € 400,- per huishouden.
Eén van de oplossingen voor het wereldvoedselprobleem is het tegengaan van voedselverspilling. En die verspilling is overal: van boer tot consument en alle schakels daartussen. Meer dan 40% van het voedsel gaat verloren tussen ploeg en bord.
Taste the Waste wil daar verandering in brengen. Veel moeite hoeft het niet te kosten, en ja: je spaart er ook nog geld mee uit. http://www.tastethewaste.nl/
Taste
the Waste is een documentaire van regisseur Valentin Thurn en producent Schnittstelle Film Cologne in co-productie met ARD, de Boeddhistische Omroep Stichting, YLE en andere Europese televisiestations. De film is onderdeel van een internationale campagne in het kader van Wereldvoedseldag 2010.

 

Nieuw in de Infotheek:

 

– Great Global Warming Swindle

2035 of 2350? Wel of geen overstromingen in Nederland?

Deze documentaire belicht de wereldwijde klimaatdiscussie van verschillende kanten, waarbij zowel de pro’s als contra’s en de feiten aan bod komen. Voor of tegen?

Klimaatverandering is moeilijk te meten en te voorspellen. Oordeel zelf en kijk naar de Global Warming Swindle.

 

 

Future Express

Inspirerende gesprekken en bijzondere observaties. Overwinnaars, onderdrukten, forensen en avonturiers.
Onze moderne wereld opent zich in sneltreinvaart. Wat betekent dit voor de bewoners? Is het een bedreiging of een kans? Future Express geeft het antwoord en neemt u als kijker per trein mee door tientallen landen over zes continenten. De serie opent de ramen naar de buitenwereld en nodigt u uit om plaats te nemen tegenover treinreizigers vanuit de hele wereld om hun authentieke en ontroerende verhalen te horen. Op het dak van een trein, in een goederenwagon, over versleten spoorrails, in supersnelle, luxe treinen met televisie aan boord, door de jungle en over duizelingwekkende bruggen reist Rob Hof met zijn productieteams over de hele wereld. Zijn zoon Erik reist mee om jongeren aan te spreken in de trein, de ideale plaats voor inspirerende gesprekken en bijzondere observaties. De serie gaat in tegen de tijdgeest van crisis en bangmakerij en straalt optimisme en elan uit.

 

– De Macht Van Olie:

Deze krachtige documentaires van DocuLine duiken in het heden en het verleden van de oliemarkt. U ziet de vele oorzaken en gevolgen van de stijgende olieprijzen, de spanningen in de wereld en de milieueffecten van de winning van fossiele brandstoffen. De effecten van de ontwikkelingen op deze markt zijn voor iedereen duidelijk merkbaar.

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016