Nieuwsbrief Nr. 49 – Mei 2010

Nieuwsbrief Nr. 49 – Mei 2010

– Filmeducatie:

Filmeducatie.nl, het online expertisecentrum voor filmeducatie, is vernieuwd! De website heeft een nieuwe vormgeving en is overzichtelijker en uitgebreider. Ter gelegenheid van de vernieuwde website biedt filmeducatie.nl een groot aantal kortingen op lesmaterialen en activiteiten. Nieuwsgierig naar onze nieuwe vormgeving? Ga voor activiteiten, materialen, lezingen & workshops, deskundigheid en advies snel naar de website www.filmeducatie.nl

 

Sensation & dance4life celebrate life

Sensation gaat onder het motto Celebrate Life een exclusieve samenwerking aan met dance4life, de organisatie die zich wereldwijd inzet tegen de verspreiding van hiv en aids. Celebrate Life is het thema van de nieuwe wereldtournee van Sensation, die zal worden afgetrapt op 3 juli in de Amsterdam ArenA. In het kader van het internationale partnership doneert Sensation een deel van de kaartopbrengst aan dance4life. Van elke verkochte kaart gaat € 0,50 naar het goede doel. http://www.sensation.com/

 

Wandelen voor Water:

Op woensdag 24 maart vond in Katwijk de Landelijke manifestatie ‘Wandelen voor Water’ plaats. Tijdens dit evenement lopen ruim 18.000 kinderen van groep 7 & 8 in Nederland in de buurt van hun school met 6 liter water op hun rug. 6 kilometer is de afstand die leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden gemiddeld moeten lopen om drinkwater te halen. Wandelen voor Water is een initiatief van Aqua for All. De 400 leerlingen die de kick-off gaven in Katwijk haalden al 20.000 euro op. Meer informatie vindt u op www.wandelenvoorwater.nl

 

Koninginnedag:

Koninginnedag wordt gevierd op 30 april. Het hele land kleurt dan weer oranje. Kinderen hoeven niet naar school en ook veel volwassenen hebben een vrije dag. Overal zijn er leuke dingen te doen; muziekoptredens, vrijmarkten en nog veel meer. Hoe is deze dag ontstaan? En wat doet de koningin eigenlijk?
Teleblik heeft de antwoorden voor u op een rijtje gezet. Lees verder »

 

– Nederlandse Kunst in de Infotheek:

Het Rijksmuseum is onze nationale schatkamer, met een wereldberoemde collectie van uitzonderlijk hoog niveau. De topstukken daaruit zijn nu te bewonderen in een serie van vier forse boeken. In ruim 1.100 bladzijden wordt u meegevoerd langs de mooiste schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, meubels en toepaste kunst uit de periode 1400 – 1900. Ieder besproken kunstwerk is in kleur afgebeeld en wordt uitvoerig besproken.

 

 

Nieuw in de Infotheek:

 

– Sicko:

Michael Moore onderzoekt ditmaal het gezondheidsstelsel in de Verenigde Staten. Waarom krijgen talloze patiënten niet de zorg die ze moeten hebben? Verzekeringsmaatschappijen doen alles om onder de kosten uit te komen en farmaceutische bedrijven willen hun winsten zo hoog mogelijk houden. In deze documentaire probeert Moore zelf de levens van bepaalde individuen te redden.

 

 

– Life:

Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de natuurdocumentaire! Zelfs naar BBC-maatstaven is Life een ware tour de force. De makers reisden ruim vier jaar lang alle continenten af om het beeldmateriaal voor deze unieke productie te verzamelen. Wat deze coproductie van BBC, Discovery Channel, SKAI en Open University nog eens extra bijzonder maakt, is het feit dat alle beelden zijn geschoten in haarscherp HD. Life laat op een nog nooit eerder vertoonde manier zien hoe dieren en planten reageren.

 

 

-China inside:

Nieuwe 4dvd box van op BBC uitgezonden serie China Inside. De succesvolle Emmy Award winnende documentairemaker Jonathan Lewis kreeg van de Chinese overheid ongebruikelijk veel vrijheid om overal in het land, met ingebegrip van Tibet, mensen te interviewen uit alle lagen van de bevolking. Ze praten open en uitgesproken over onderwerpen waar China mee worstelt als vrouwenrechten, rijk vs. arm, milieu, corruptie, politieke hervormingen, sociale onrust, het rechtssysteem en vrijheid van meningsuiting.

 

The Story of India:

India speelt al duizenden jaren een centrale rol in de wereldgeschiedenis. De Indiase beschaving staat zelfs te boek als de oudste ter wereld; de wortels ervan zijn langs ononderbroken lijnen te traceren tot in de prehistorie. Maar India heeft meer te bieden dan een rijk verleden. In deze zesdelige documentaireserie gaat de Britse historicus Michael Wood op zoek naar alles wat het land zo bijzonder maakt. Zoals de ongelooflijke variëteit aan volkeren, culturen en landschappen. Of het feit dat India vandaag de dag niet alleen de grootste democratie ter wereld is maar ook een nucleaire macht en een economische reus in opkomst.

 

Infotheek – Dintel
Jean Lequeux
Tel.: 020 8509635
www.infotheek-dintel.nl

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016