Nieuwsbrief Nr. 41 – September 2009

 Nieuwsbrief Nr. 41 – September 2009

– Canon van de kindertelevisie :

De Publieke Omroep heeft een nieuwe website waarop u straks meer dan 50 jaar aan fragmenten van Nederlandse kindertelevisie kunt (terug)zien. U kunt op de site stemmen welke fragmenten dit gaan worden. Wat is volgens u tijdloze kwaliteitstelevisie? Waaraan moeten goede, nieuwe programma’s voor kinderen zeker voldoen? De website is onderdeel van het project Canon van de Nederlandse Kindertelevisie.

 

Vlees van Fok tot Kok:

Over vlees veel meer te vertellen. Bijvoorbeeld over hoe tegen het eten van vlees wordt aangekeken. Maar ook over de huisvesting van de dieren op de boerderij. In het lesmateriaal van deze website wordt ook aandacht besteed aan het transport van dieren, de voeding en het dierenwelzijn. Verder komen aan de orde: de bestrijding van besmettelijke dierziekten, het slachten en de verwerking en de verkoop van het vlees. http://www.vleesvanfoktotkok.nl/home.php
De wereld van vee en vlees, de keten ‘van fok tot kok’, is een prachtig lesonderwerp. Met ook didactisch veel interessante invalshoeken. Lesmateriaal met Docentenhandleiding en DVD in de infotheek beschikbaar: Fragment van Dvd Van fok tot vleesvarken

 

– Bazar: lezen met plezier in het vmbo

Lezen met plezier in het vmbo? Dat kan! Met Bazar: een pakket met stimulerende leesactiviteiten voor elk van de vier leerjaren van het vmbo. Bazar bestaat uit bijna 50 projecten met verschillende soorten activiteiten: de leerlingen lezen boeken, schrijven gedichten, tekenen hun eigen strips, maken videofilms (op basis van boekfragmenten), interviewen schrijvers enzovoort.

 

– www.leesmij.nu.:

De website vanuit Stichting Lezen is bedoeld om 14 tot 17jarigen tot lezen te verleiden met onder meer een aantal korte filmpjes rond boeken. De site werd geopend door de schrijver Khalid Boudou.

 

 

Hangplek:

Lees mij! is een virtuele hangplek met boeken die jongeren tussen 14 en 17 jaar de wereld van de literatuur binnenlokt. Het middelpunt vormt een reeks van twintig korte filmpjes over boeken die jongeren laten kennismaken met de Nederlandse literatuur. Op deze manier wil Stichting Lezen jongeren helpen de overstap van jeugd- naar volwassenenliteratuur te maken.

Filmpjes:
Jongeren die zich op de site aanmelden krijgen elke week via e-mail een link toegestuurd naar het filmpje van het boek dat die week centraal staat.

Chatsessies:
Lees mij! sluit aan bij de dagelijkse werkelijkheid van jongeren van wie de meesten dagelijks berichten uitwisselen via internet en mobiele telefoon. De boeken die op de website aan de orde komen, behoren overwegend tot de literaire canon, variërend van vooroorlogse klassiekers tot moderne toppers.

Het pad is het doel: Verslag van de voettocht naar Santiago de Compostela

Wat bezielt ze? Jaarlijks trekken duizenden pelgrims naar de kathedraal in Compostela, waar het graf van de apostel Jakobus zou liggen. Hiervoor leggen ze honderden, zoniet duizenden kilometers af. Vaak te voet. Erik van den Berg, redacteur bij /Geschiedenis, liep deze Camino. Lees vanaf vandaag iedere donderdag het verslag van de tocht. Bekijk op Geschiedenis 24 alvast het poëtische portret dat Hans Keller en Cees Nooteboom in 1987 maakten over de eeuwenoude route.

_ Nederland24: 24 uur per dag 7 dagen per week, toegang tot 12 digitale televisiezenders Kies zelf wat je kijkt ! http://www.nederland24.nl/over.html

De digitale kanalen van Nederland 24 kunt u 24 uur per dag 7 dagen per week bekijken. De programma’s op deze zenders hebben een bepaald thema en/of richten zich op een specifieke doelgroep. Denk aan Journaal 24, met dag en nacht nieuwsuitzendingen, Geschiedenis 24 voor een blik op het verleden of aan Best 24, waar favoriete programma’s van vroeger hernieuwd worden uitgezonden. Je kunt de zenders van Nederland 24 bekijken via internet, maar ook op een gewone TV. Dan heb je wel een decoder nodig en een aanvullend abonnement. Enkele voorbeelden:

 

 

Holland Doc 24 Cultura 24′.
Politiek 24
Spirit24

– Leraar 24:

Leraar24 is van, voor en door leraren, bedoeld om u te helpen bij het uitoefenen van uw beroep. Op deze site kunt u zich elk moment van de dag kosteloos informeren en verder groeien in uw vak door het bekijken van video’s en verdiepende dossiers. http://www.leraar24.nl/

 

 

Nieuwe Boeken in de Infotheek:

 

Infotheek – Dintel
Jean Lequeux
Tel.: 020 8509635
www.infotheek-dintel.nl

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016