Nieuwsbrief Nr. 34 – December 2008

Nieuwsbrief Nr. 34 – December 2008 

XXL editie

– Jeugd bezorgd over jeugd
Als íemand zich zorgen maakt over de jeugd van tegenwoordig is het de jeugd zelf wel. Twee op de drie jongeren vinden dat jongeren te vol zijn van zichzelf en te weinig rekening houden met anderen. deze uitspraken worden gedaan door jóngeren. TNS Nipo hield een steekproef onder dertienhonderd Nederlanders. Maar liefst 66% van de jongeren (tussen zestien en 24) vindt dat de verhouding tussen rechten en plichten bij de jeugd is scheefgegroeid. Ouders zouden hun kinderen veel te veel verwennen.

– Dossier ‘Animatie’ (BV/CKV)
Een stilstaand voorwerp tot leven brengen? Dat kan met animatie. In het nieuwe Teleblikdossier ‘Animatie’ maak je kennis met verschillende animatievormen zoals tekenanimatie, poppenanimatie en klei-animatie. Ook zie je animatoren aan het werk. Er komt een hele hoop werk kijken bij het maken van een animatie!
http://vo.teleblik.nl/dossiers/animatie

– NG FotoCommunity
Onbeperkt toegang tot alle faciliteiten van de National Geographic FotoCommunity.
Publiceer uw mooiste foto’s en deel ze met anderen!
Op de NG FotoCommunity van de Nederlandstalige versie van National Geographic Magazine kunnen fotografen hun eigen werk publiceren.

– BenX ( DVD en Boek over Pesten ) in de Infotheek
Ben is autistisch. De realiteit is voor hem een computerspel waarin hij aan alle kanten belaagd wordt door vijanden. Op school maken zijn klasgenoten zijn leven tot een hel. Maar dan ontmoet hij tijdens een chat-sessie Barbie. Zij helpt hem op ultieme wijze wraak te nemen op zijn kwelgeesten. Het verhaal is voor toneel bewerkt tot ‘Niets’ en verfilmd als ‘Ben X’. Deze uitgave is het boek van de film. In 2005 verscheen een uitgave met zowel proza- als toneeltekst*. De auteur toont zich een begenadigd jeugdboekenschrijver. Hij leeft zich overtuigend in de wereld van een autist in, gaat speels en trefzeker met de taal om en weet de lezer te raken met uitstekend verwoorde emotie. Het verhaal is opgebouwd uit negentien korte hoofdtsukken. Verder info:http://www.benx.be/ndl/defilm.asp

educatief dossier – deel 1 – voor de leerkracht (pdf) educatief dossier – deel 2 – voor de leerling (pdf)

In 2009 jonge Schrijvers komen naar MA –VMBO
( samenwerking tussen de domeinen Talen, M&M en de Infotheek
)

In voorjaar 2009 :

– Khalid Boudou:
Hij is vermoedelijk de enige schrijver in Tiel, de stad van Flipje, kersen en jam. En dat is vreemd, vindt Khalid Boudou (31), want voor schrijvers is de provincie juist reuze stimulerend: ,,Het mooie van een kleine plaats is dat die je als een stok in je rug prikt, waardoor je altijd weg moet. Zo word je gedwongen tot een nomadenbestaan http://www.khalidboudou.nl/

Geheugen van Nederland Gratis lessenmaker
Geheugen van Nederland lanceert gratis lessenmaker.
Vanaf 15 oktober kunnen docenten op de website van het Geheugen van Nederland een gratis lessenmaker vinden. De lessenmaker is een programma waarmee op een eenvoudige manier lessen kunnen worden samengesteld met behulp van digitale teksten en beeldbronnen. Veel docenten zouden graag zelf hun [digitale] onderwijsmateriaal samenstellen en bewerken. Misschien bent u ook wel zo’n docent. U wilt best gebruik maken van bestaande, kant-en-klare digitale lessen, maar alleen als deze goed aansluiten bij het curriculum en het niveau van uw leerlingen. Het liefst zou u bestaande lessen ‘rearrangeren’, of zelf nieuwe maken. Het Geheugen van Nederland biedt u nu een uitstekend middel om dit doen: de lessenmaker. Bekijk de lessenmaker op:
www.weblessentool.geheugenvannederland.nl

Lichaamstaal bij presidentsverkiezingen in VS
In het debat van 18 oktober 2008 was McCain inhoudelijk sterk. Toch verliest hij het debat van Obama. Dit komt door zijn lichaamstaal oftewel non-verbale communicatie. Bekijk hoe McCain stuntelde en uiteindelijk de presidentsverkiezingen verloor.
http://web.teleblik.kennisnet.nl/tsr/player/vo//fid/4182471?start=1409450&end=1478450

– Grote Geloof enquête in Quest:
In het decembernummer van Quest is alles te lezen over het geloof van de gemiddelde Nederlander. In opdracht van Quest ondervroeg marktonderzoeksbureau TNS Nipo 1151 Nederlanders van 18 jaar en ouder. 9 extra stellingen uit de Grote Geloof Enquête, die je niet in Quest kunt lezen.
http://web.quest.nl/2008/11/11/geloof-bekennen-9-stellingen/

– Verhalen voor de Kerst vakanties
Jiskefet – Het kerstverhaal volgens Storm.
http://www.youtube.com/watch?v=ickTHo5P4hY
Kerst met Jiskefet
Jiskefet – Gezellige kerst met Theo
http://www.youtube.com/watch?v=K5E8M0Q15fk

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016