Nieuwsbrief Nr. 26 – Februari 2008

Nieuwsbrief Nr. 26 – Februari 2008

De legendarische jaaroverzichten van Polygoon

Hoe lang kijken we in deze donkere dagen al terug op het afgelopen jaar? In beelden deed Polygoon dat in 1934 voor het eerst. Op rijm becommentarieerd door acteur Alex de Haas. Vanaf 1950 werd het een jaarlijkse traditie: samengesteld door het legendarische duo Kees Stip (regie) en Philip Bloemendal (teksten en presentatie). Een tijdsbeeld van een tijdsbeeld: kijk hoe ook Polygoon langzaam met z’n tijd meeging, waarbij de typische Polygoon-humor tijdloos bleef. Tot en met het allerlaatste jaaroverzicht uit 1978, toen de tv (in kleur!) het definitief overnam. http://geschiedenis.vpro.nl/artikelen/32427893/

– Welkom bij WatWasWaar.nl!
Op WatWasWaar.nl vind je historische informatie over elke plek in Nederland. Speur naar historische kaarten, of foto’s van je eigen leefomgeving of een plek die je interesseert. WatWasWaar.nl geeft snel en overzichtelijk toegang tot een groot aantal, soms unieke collecties, van Nederlandse erfgoedinstellingen. Het materiaal is zeer divers, overal anders en wordt continu aangevuld. Veel plezier met je speurtocht op http://watwaswaar.nl/

– Kijk ook Kunst op het web:
1001 internetadressen voor ckv, Kunst,cultuureducatie en kunsteducatie startpagina :

DigiProjecten: http://www.digiproject.nl/do.php
In (vakoverstijgende) DigiProjecten werken jongeren samen aan een product op Internet. Dat kan van alles zijn! De producten zijn zeer gevarieerd, creatief en informatief. Leerlingen werken met de DigiOmgeving, een didactische digitale leeromgeving. Zoek rechts op school, vak of project naar DigiProjecten voor uw eigen school.

Virus Free Generation:
Over de campagne Virus Free Generation is een publieke campagne die erop gericht is om bewustzijn te creëren onder jongeren in Europa over de impact van HIV&AIDS in zuidelijk Afrika. Daarnaast willen we jongeren in Europa mobiliseren om te lobbyen voor educatie, preventie en toegang tot medicijnen voor jonge mensen in zuidelijk Afrika.

– Maak de beste geschiedenisles!
Maakt uw klas de beste geschiedenisles van 2008? Anno daagt u uit met de derde les van het Jaar prijsvraag. De leukste manier om uw leerlingen nóg enthousiaster te maken voor geschiedenis én om creatief met verschillende onderwerpen aan de slag te gaan.

 

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016