Nieuwsbrief Nr. 24 – December 2007

Nieuwsbrief Nr. 24 – December 2007

Xl Kerst editie

– Hoe Het Moet?! Wat is www.HoeHetMoet.nl?

nr. 24www.HoeHetMoet.nl is een website die seks leuker en lekkerder wil maken voor jongeren. www.HoeHetMoet.nl hoopt jongeren te inspireren op het gebied van seks en biedt hen op open, eerlijke en integere wijze informatief, no-nonsense videomateriaal, een interactief (discussie-)forum en videoverhalen van andere jongeren over hun eigen ervaringen. www.HoeHetMoet.nl is hiermee het enige visuele kwalitatieve, betrouwbare en interactieve informatieplatform over seks voor jongeren waarbij alle onderdelen van seks aan bod komen. Hoe werkt de website www.HoeHetMoet.nl?

nr. 24 1

De website bestaat uit een homepage met algemene informatie die vrij toegankelijk is. Een jonge enthousiaste presentator genaamd Dr. Love begeleidt je door de website. Bezoekers kunnen vervolgens deelnemen aan 22 cursussen verdeeld over 6 hoofdrubrieken (Je Lijf, Veilig & Safe, Beginners, Gevorderden, Standjes en Gay). Iedere cursus duurt gemiddeld 8 minuten en bestaat uit een informatieve instructiefilm, videoclips van jongeren die zelf vertellen over het cursusonderwerp (Streetwise) en een quiz. Om een cursus te bekijken betaal je een kleine vergoeding via sms of 0909-nummer (euro 1,10 voor geregistreerde bezoekers en euro 1,50 voor ongeregistreerde bezoekers). Zodra je geregistreerd bent, kun je participeren in het forum, van elke cursus een gratis preview bekijken en/of ontvang je korting op het bekijken van een cursus. Bovendien staan er op de website ook interessante links. http://www.onderzoekjegrens.nl/

 

NV3D: alle ICT bij de methode in één wereld
Sinds dit schooljaar wordt NV3D, de virtuele 3D-wereld van NijghVersluys, inmiddels op een behoorlijk aantal scholen gebruikt. Wij hebben gemerkt dat er nog wat vragen en onduidelijkheden bestaan omtrent NV3D. Daarom zetten wij de zaken nog eens voor u op een rij. NV3D is ontwikkeld bij de methoden:Percent Economie vmbo onderbouw Lwoo/B Percent Economie vmbo onderbouw KGT Percent Economie vmbo bovenbouw B, K en GT Economie Onderbouw(d) havo/vwo De eerste keer dat u en uw leerlingen gebruik willen maken van de NV3D-wereld, moet het programma NV3D worden gedownload en geïnstalleerd. Om toegang te krijgen tot de NV3D-wereld hebt u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Mocht u (nog) niet met EcoMO Onderbouw(d) werken, maar wel nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van de NV3D-wereld, dan kunt u een demo-account aanvragen door hier te klikken.

 

Fibula nu ook in de Infotheek
Fibula is het énige magazine voor jongeren die weten dat geschiedenis leuk kan zijn. Geen tijdschrift met droge jaartallen, maar vol verhalen. Spannende, geinige of mooie verhalen. Verhalen van bekende Nederlanders die óók van geschiedenis houden (of juist niet); verhalen over mensen die allang dood zijn; verhalen waarin jongeren hun mening geven, over een museum, een historische film, een game. Kortom, Fibula gaat over échte mensen, van vroeger en van nu. 

 

In Europa
nr. 24 2In Europa” is een crossmediaal historisch project. Op de website en op het themakanaal /GeschiedenisTV verzorgen we bij elke aflevering van In Europa een zogenaamde “In Europa+”-bijlage. Enkele opmerkelijke films uit de 1900-bijlage: een film uit 1924 over het in 1899 opgerichte socialistische dagblad Het Volk, met o.a. mooie beelden van P.J. Troelstra. De overheidsfilm “In memoriam Prins Hendrik” uit 1951, met historische beelden van het huwelijk van Wilhelmina en Hendrik uit 1900. HIER vindt u het In Europa-dossier 1900. zie ook : http://www.ineuropa.nl/

 

En Verder : Voorstel “ Kerstdagen” van Infotheek :

 

Over Gangs :

Rize:

nr. 24 3Lachapelle volgt voormalig drugsdealer Tommy Johnson. Als reactie op de Rodney King rellen in 1992 creëert hij het personage Tommy the Clown om straatfeesten en buurtevenementen op te luisteren. Tommy is populair en kinderen uit de buurt sluiten zich bij hem aan om mee te clownen. Binnen de snel groeiende groep ontwikkelen zich diverse nieuwe stijlen, waaronder krumping. Op parkeerterreinen ontstaan dance-battles tussen clowns en krumpers en al snel vullen deze sporthallen met uitzinnig publiek.

 

Hip Hop geschiedenis 1 en 2:
nr. 24 4 nr. 24 5Hip Hop Story Tha Movie geeft je een kijkje achter de schermen van het allerpopulairste muziekgenre ter wereld: Hip Hop! Kijk en luister mee als de iconen van de business hun eigen verhaal vertellen: Snoop Dogg, KRS-ONE en Master P onthullen de geheimen. Van de underground scene van de jaren tachtig

 

 

Over Pesten en andere dingen… :

 

BlueBird
nr. 24 6Merel is een bollebozerige spriet van twaalf. Zij haalt alleen hoge cijfers, bij elke vraag van een leraar priemt haar vinger in de lucht. Dat wekt wrevel: van de ene op de andere dag is Merel het pispaaltje op school. Eerst plakken haar klasgenoten nare briefjes op haar rug, en wordt Merel opgesloten in het toilet. Later staat haar agenda vol met bedreigingen, en krijgt ze rake klappen. Als Merel door de school loopt, duiken haar klasgenoten opzichtig weg. Merel, die ook nog goed kan skateboarden en schoonspringen en hele dikke boeken leest, durft het niemand te zeggen; de leraren niet en haar ouders niet. Ook bij vrienden of vriendinnen kan ze niet terecht – die heeft ze namelijk niet. De enige bij wie ze troost vindt, is haar zwaar gehandicapte broertje Kasper.

 

Welcome to the Dollhouse
nr. 24 7Als 11-jarige op school is het geen lolletje. Helemaal niet voor Dawn Weiner. Zeker niet als je broer ‘King of the Nerds’ is en je jongste zusje een bijdehand ballerinaatje die jou in de problemen brengt, maar je ouders favoriet is. En dit is alleen nog maar het begin. Hoewel Dawn gepest wordt en gekweld door de bruut van school, smeedt ze het onwaarschijnlijke plan om de ster van de Highschool band te verleiden. Hoewel ‘Welcome to the Dollhouse’ veel lachwekkende momenten heeft, is het geen feel-good movie, maar eerder een sterke en realistisch kijk op het volwassen worden op een manier die we niet vaak zien. Het is niet alleen rozegeur en manenschijn op highschool en niet iedere ‘nerd’ is een stereotype. Een feit dat al is bewezen door deze film. ‘Welcome to the Dollhouse’ werd in 1996 onderscheiden met de ‘Grand Jury Price’ op het Sundance Film Festival.

 

Afblijven DVD van Carry Slee
nr. 24 8Als Melissa mag dansen in de videoclip van een bekende rapper, is haar beste vriend Jordi superenthousiast. Maar al snel gaat het niet goed met Melissa. Ze slikt pillen om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen. Het worden er steeds meer. Haar vrienden staan machteloos. Wat kunnen ze doen om Melissa te helpen?

 

Elephant:
nr. 24 9Van Sant volgt één dag in het leven van een tiental scholieren in Portland, Oregon. We maken kennis met de populaire jongens, de knappe giecheltrienen, de kneusjes, de boekenwurmen. Niemand van het hele gezelschap is echt uitzonderlijk, dit zijn jongeren zoals we die elke dag tegenkomen. Maar aan het einde van die dag dringen twee van hen, Alex en Eric, de school tot aan de tanden gewapend binnen, en openen ze het vuur, op alles en iedereen. Het resultaat hiervan is dat een bloedbad zoals dat van Columbine (waar deze film duidelijk op gebaseerd is), wordt gedemarginaliseerd. ‘Elephant’ berooft ons van de relatief comfortabele gedachte dat dit soort van geweld enkel gepleegd wordt door halfmaffe eenzaten, van die gluiperige types die in een caravan wonen met hun incestueuze familie en die swastika’s op hun armen laten tatoeëren, u kent het clichébeeld wel. Gewelddaden zoals die in Columbine worden nu opeens veel dichter naar ons bedje toegebracht – we kunnen niet hopen de toekomstige moordenaars op voorhand te herkennen aan bepaalde “voortekens”, want die bestaan helemaal niet. En we kunnen het ook niet op het conto van de opvoeding of de sociale herkomst schrijven, want de daders hadden eigenlijk niets te klagen wat dat betreft. De laatste scène van ‘Elephant’ is wellicht de meest betekenisvolle in dat opzicht: het is namelijk allemaal willekeur, niet meer en niet minder.

 

“Cool” van Theo van Gogh
nr. 24 10Vijf vrienden houden zich bezig met straatroven en andere kleine misdaad, wat vaak gepaard gaat met grof geweld. Als zij door Prof, de leider van een bende die zich met grotere misdaad bezighoudt, worden gevraagd te helpen bij een grote overval, stemmen ze toe. De overval mislukt en de vijf vrienden worden opgepakt. Tot hun afgrijzen worden ze niet veroordeeld tot de gebruikelijke jeugdgevangenis, maar tot een alternatieve straf: anderhalf jaar heropvoeding op de harde Glen Mills School.

 

Shouf Shouf Habibi
nr. 24 11Shouf Shouf Habibi is een verfrissende Nederlandse komedie over de 20-jarige Ap, een in Nederland geboren Marokkaan die zijn plek probeert te vinden in de Nederlandse samenleving. Ap (Mimoun Oaïssa) staat voor een belangrijke keuze in zijn leven; moet hij net zoals zijn oudere broer Sam (Najib Amhali) en zus Leila (Touriya Haoud) kiezen voor het moderne Nederlandse stadsleven of doen wat zijn vader wil; een traditionele Marokkaan worden en een vrouw uit Marokko trouwen. Ap laat zich niet meer door z’n vrienden beïnvloeden, die er nog lang niet aan toe zijn om serieus te worden. Hij doet verwoede pogingen er het beste van te maken. Toch weet hij zich telkens weer in de nesten te werken en zweeft van het ene uiterste in het andere: van scooterdief tot rituele kippenslachter en van administratief medewerker tot bankovervaller. Shouf Shouf Habibi schetst een hilarisch, confronterend maar ook ontroerend beeld van het volwassen worden in een moderne, grote stad in Nederland.

 

All the invisible Children
nr. 24 12Deze film bestaat uit zeven korte films geregisseerd door verschillende regisseurs. Centraal in deze films staat het lot van kinderen als gevolg van armoede, (burger-)oorlog en onderdrukking. Hoewel elke regisseur z’n eigen specifieke verhaal vertelt, ontstijgen de verhalen hun locale karakter en vormen zij te samen een universeel pleidooi voor de rechten van het kind. All the invisible children was een groot succes op het 62e filmfestival van Venetie en is winnaar van de prestigieuze Roberto Rossellini 2005 Award. – zeven korte filmpjes gemaakt door grote filmmakers als Spike Lee, John Woo, Katia Lund en Ridley Scott. Iedere dag lopen Bilu en João opgewekt door Saõ Paulo alle afval te verzamelen dat ze maar kunnen vinden. Dat geeft ze net genoeg geld om van te eten. Bilu en João zijn twee van de hoofrolspelers in het indringende All the Invisible Children;Centraal staan de levens van vergeten en verloren (onzichtbare) kinderen. Van Blanca in Brooklyn, die ontdekt dat haar (verslaafde) ouders ernstig ziek zijn, naar de Servische Uro in een jeugdgevangenis;

 

Ice Age 2 …voor groot en klein
nr. 24 13Manny, Sid en Diego zijn terug in een gloednieuw ‘Ice Age’-avontuur. Het einde van de ijstijd nadert en de dieren vinden hun nieuwe, natte, warme omgeving met de smeltende waterparadijzen en warme geisers heerlijk ! Maar wanneer Manny, Sid en Diego erachter komen dat hun dorp zal overstromen, moeten ze iedereen waarschuwen en overhalen om te vluchten

 

 

….En nog veel meer… kom kijken in de Infotheek!

 

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016