Nieuwsbrief Nr. 14 – December 2006

Nieuwsbrief Nr. 14 – December 2006 

XXL Kerst-editie

– Rule your school: Project van het LAKS
RuleYourSchool geeft voorbeelden van scholen waar leerlingen volop meedenken, meebeslissen en meedoen. Deze info kunnen leerlingen gebruiken als inspiratie voor hun school! Maar RuleYourSchool is meer dan een website alleen. Op 1 december 2006 wordt er in Amsterdam een manifestatie gehouden waar allerlei leerlingenraden, klankbordgroepen, parlementen en andere actieve leerlingen bijeenkomen. Ook docenten en schoolleiders zijn van harte uitgenodigd voor deze dag. “ Wil je meepraten over hoe het beter kan op jouw school maar weet je niet hoe? Wil jij meer te zeggen krijgen op jouw school? Op deze site vind je alles wat je nodig hebt! “

– Frans Lanting in Leiden:
nr. 14
Tot en met 2 september 2007 presenteert Naturalis in Leiden de wereldprimeur van Frans Lanting: LIFE, een reizende tentoonstelling van de gerenommeerde natuurfotograaf Frans Lanting. Met zijn poëtische beeldtaal reconstrueert Lanting het ontstaan van de wereld, van het verre verleden tot nu. In de expositie zijn in totaal 75 foto’s verwerkt, waarvan een groot aantal voor het eerst voor het publiek te zien is. Met beelden van prehistorische trilobieten tot reuzenschildpadden, van oerwouden tot ongerepte koraalriffen en van microscopische beelden tot weidse vergezichten is Frans Lanting: LIFE een unieke gelegenheid om opnieuw kennis te maken met het meest recente werk van deze topfotograaf. http://www.lifethroughtime.com/exhibits.html

– Bijzonder:

– Hoe bruTAAL ben jij?
Wij zijn bruTAAL, een club die jongeren en taal met elkaar wil verbinden. Taal is top. Je kunt er veel mee. Soms is het ook moeilijk. Soms zit taal in het verdomhoekje, Heb jij iets met taal? Hoe bruTAAL ben jij? Doe de test! bruTAAL wil een digitale hangplek bieden aan alle jongeren die iets met taal hebben of iets met taal willen. En zich daar niet voor schamen. Jongeren die woordkunstenaar zijn of juist jongeren die moeite hebben met Taal.

– Real time world statistics Op worldometers.info vind je een reeks tellertjes die voortdurend verdertikken:
ze tellen o.a. de huidige wereldbevolking, het aantal geproduceerde auto’s, het aantal geconsumeerde calorieën, het aantal bliksems dat de aarde treft,… Feitelijk is ’t nogal zinloos om langer dan enkele minuutjes te bekijken, maar ’t is toch heel interessant om het eens gezien te hebben! http://www.worldometers.info/

Rap Around the World part II
Rap en hiphop
Plan Nederland en MTV bundelden vorig jaar de krachten in de eerste editie van het succesvolle muzikale jongerenproject Rap Around the World, waarin rapper Ali B verslag deed van zijn ontmoetingen met kinderen en jongeren in zeven ontwikkelingslanden. Ook in de tweede editie van Rap Around the World staat geweld tegen kinderen en jongeren centraal en wordt aandacht gevraagd voor de miljoenen kinderen en jongeren wereldwijd die gebukt gaan onder geweld. In deze zesdelige serie, opgenomen in de studio met een live publiek, ontvangt Najib Amhali de rappers die dit jaar op uitnodiging van Plan Nederland een bezoek brachten aan ontwikkelingslanden. Typhoon en Melodia gingen naar Burkina Faso, rapper Appa bracht een bezoek aan Sierra Leone en Negativ en Rosa_ana deden indrukken op in Ghana. Rappers als Ali B, Raymzter, Brace, Bolle Tim en Lady Di die mee hebben gewerkt aan de eerste editie van Rap Around the World komen ook langs in de studio om verslag te doen van hun ontmoetingen met nationaal en lokaal raptalent en met jongeren die overleven in een wereld vol geweld.
– http://www.raparoundtheworld.nl/raparoundtheworld/

Solidair
Met projecten als Rap Around the World wil Plan Nederland Nederlandse jongeren betrekken bij ontwikkelingsproblematiek en hen oproepen solidair te zijn met hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden. Rap Around the World met Najib Amhali maakt deel uit van de landelijke campagne van Plan Nederland ‘Stop geweld tegen kinderen wereldwijd’ en is vanaf woensdag 22 november te zien op MTV.

– Seks in Afrika
Een zoektocht naar de seksuele zeden en gewoonten van Afrikanen
Op donderdag 1 december, Wereld Aids Dag, verscheen Seks in Afrika, een nieuwe verzameling columns van de jonge schrijfster Renske de Greef. Op uitnodiging van de kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland bezocht zij Malawi, Kenia, Mali en Oeganda en ging daar op zoek naar de seksuele zeden en gewoonten van de Afrikanen.
Renske raakte gefascineerd door exotische gewoonten, hoorde grappige verhalen en ging uit in spannende clubs. Maar ook werd ze permanent geconfronteerd met de keerzijde van al deze fenomenen: de alles verwoestende aids-epidemie. Ze bezocht projecten voor hiv-besmette jongeren, ontmoette een besnijder en sprak een homoprostituee. Over al deze ontmoetingen, observaties en ervaringen schreef ze op de haar kenmerkende onbevangen, humoristische en sprankelende wijze haar columns, waarin vragen aan de orde komen als: waarom zoenen Afrikanen niet? Kun je nog wel seks hebben op dit continent?

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016