Nieuwsbrief Nr. 85 – Januari 2014

Nieuwsbrief Nr. 85 – Januari 2014

– Jonatan Academie:

 De Jonatan Academie is een zogenaamd “flipped classroom” project. Het basisidee van de flipped classroom: leerlingen kijken thuis naar een instructievideo en oefenen in de klas werd nog eens geflipt. In de Jonatan Academie kijken de leerlingen niet enkel naar educatieve filmpjes, ze maken ze ook zelf!
Een heel belangrijk doel bij dit project is dat ict meer en beter ingezet wordt. Op deze website vinden leerkrachten dan ook alles wat ze nodig hebben om zelf aan de slag te gaan.  Ze vinden een uitgebreide handleiding onder de vorm van een samengevat filmpje, een volledige lessenreeks, een uitgeschreven handleiding en lesplannen.
Kijk hier video :  http://www.youtube.com/watch?v=e_OOHSpKjYE
De website: http://www.jonatan.be/academie/

 

– Reisgids Digitaal Leermateriaal:

De Reisgids Digitaal Leermateriaal is een praktische wegwijzer met bronnen, werkvormen, tools en rolmodellen voor digitaal leermateriaal in  de dagelijkse onderwijspraktijk. Het is een  hybride, crossmediale publicatie: boek, website en webapp.

De Reisgids Digitaal Leermateriaal wil docenten en ouders in het Basis (Funderend) en Voortgezet (secundair) Onderwijs in het Nederlands taalgebied (Nederland, Vlaanderen, Curaçao, Aruba, Caribisch Nederland en Suriname) een wegwijzer bieden naar bronnen voor digitaal leermateriaal. Daarbij handreikingen voor didactisch omgaan met digitaal leermateriaal, zoals een overzicht en beschrijving van didactische werkvormen. Ook handreikingen voor het zelf maken en arrangeren van digitaal leermateriaal, gebaseerd op beschikbare tools/applicaties, maken deel uit van het project. http://reisgidsdigitaalleermateriaal.org/

 

– TimeRime:

TimeRime is een internetapplicatie waarmee gebruikers tijdlijnen kunnen maken, bekijken en met elkaar kunnen vergelijken. TimeRime is beschikbaar als een online community website op www.timerime.com en verkrijgbaar als professionele software oplossing, die kan worden geintegreerd in andere websites

De tijdlijnen op TimeRime kunnen worden aangeduid als interactief en multimediaal. De tijdlijnen kunnen worden gevuld met tekst, muziek, YouTube filmpjes, Google Maps, foto’s enzovoorts, waardoor TimeRime.com een platform is dat populaire community websites en andere portals combineert in een. Op TimeRime.com kan je ook op zoek naar informatie over heel diverse onderwerpen. TimeRime.com is bij uitstek de plek voor eenieder die het internet gebruikt als een grote encyclopedie. http://timerime.com/nl/pagina/introductie/360288/

 

– Symbaloo:

Symbaloo is een persoonlijke startpagina. Je verzamelt al je favoriete websites, en hoeft voortaan nooit meer te zoeken of linkjes in te typen. Sinds de zomer van 2012 is Symbaloo ook mobiel beschikbaar  zie video http://www.youtube.com/watch?v=EV_CSHtXebU

Symbaloo heeft voor alle scholen een gratis versie beschikbaar. U kunt hier alle veelgebruikte links op plaatsen. Met een account blijven alle instellingen (blokjes en pagina’s) bewaard, en kunt u op elke computer die verbonden is met internet, bij uw eigen instellingen.
◦Bespaar tijd omdat je geen links meer in hoeft te typen.
◦Bespaar nog meer tijd door nooit meer te hoeven zoeken naar die ene link
◦Voorkom dat u op een verkeerde pagina uitkomt door een tikfoutje
◦Deel uw pagina met een collega of een leerling
◦Gebruik Symbaloo ook op uw mobiel of tablet
Meer info http://www.symbalooedu.nl/

 

– Nieuw in de Infotheek:

 

– Amazing Grace:

Het inspirerende en meeslepende verhaal van de man die vocht voor de afschaffing van de slavernij. De 18e-eeuwse politicus William Wilberforce (Ioan Gruffudd, bekend uit Hornblower) raakt als jongeman in de ban van predikant John Newton (Albert Finney), die achtervolgd wordt door zijn verleden als kapitein van een slavenboot.

Newton spoort Wilberforce aan om zijn leven te wijden aan de afschaffing van de slavernij. Maar de politiek lijkt niet klaar voor zijn boodschap. Na enkele jaren strijd keert Wilberforce ziek en gedesillusioneerd terug naar het platteland, waar hij kennismaakt met de beeldschone Barbara. Door zijn liefde voor haar, vindt hij nieuwe kracht om zijn strijd voort te zetten.

 

 

– Verliefd op Ibiza

Op het eiland waar veertigers dertig willen zijn, de dertigers twintig willen zijn en de twintigers de weg kwijt zijn, raakt een ensemble van personages verliefd op elkaar, en op Ibiza.  Een feel-good film voor alle leeftijden vol humor, avonturen en menselijke inzichten. Met hoofdrollen voor Jan Kooijman, Kim Feenstra, Sanne Vogel, Simone Kleinsma, Rick Engelkes, Gigi Ravelli, Jim Bakkum, Marly van der Velden, Lone van Roosendaal, Marius en Jasper Gottlieb en DJ Armin van Buuren. Ibiza! Het ultieme partyeiland. De witste stranden, grootste clubs, beroemdste DJ’s en mooiste mensen. Wat is nou een betere plek om een glamourverjaardag te organiseren dan daar?

 

 

– Het Klokhuis Maakt Geschiedenis:

Al vijfentwintig jaar is Het Klokhuis het leukste en leerzaamste jeugdprogramma op de Nederlandse televisie. Met maar liefst 50 afleveringen duikt Het Klokhuis in de Nederlandse geschiedenis. Wat is het grote geheim van de beroemde schilder Rembrandt van Rijn? Hoe ontsnapte Hugo de Groot uit de gevangenis? Wat zijn Hunebedden? En weet jij wie Willem van Oranje en Annie M.G. Schmidt waren?
Onze geschiedenis zit vol met geheimen, ontroerende verhalen en interessante weetjes. In Het Klokhuis maakt Geschiedenis zie je de belangrijkste gebeurtenissen, personen, voorwerpen en plekken uit de geschiedenis van Nederland.

 

 

 

– Feuten – Seizoen 2

Constant pilsen, beetje brallen en geregeld vrouwen regelen. Lang niet gek, zo’n studentenvereniging. Het tweede seizoen van Feuten staat strak van liefdes, bedrog, machtsvertoon en dilemma’s. Martijn Lakemeier, Egbert Jan Weeber en Abbey Hoes hebben hun entree in de serie. De sjaars van toen zijn nu volwaardig lid van H.S.C Mercurius en beginnen aan het tweede jaar zuipen en lullen. Bram Wagtmans (Manuel Broekman) is van feut uitgegroeid tot zelfverzekerde tweedejaars. Hij heeft de populaire Marie-Claire (Hanna Verboom) aan de haak geslagen en zijn huisgenoot Olivier (Tim Murck) ontmaskerd als obsessieve moordenaar. Bram heeft gewonnen, denkt hij…

 

 

– Willem van Oranje

De veelgeprezen tv-serie Willem van Oranje vertelt het bijzondere levensverhaal van onze Vader des Vaderlands. Hoewel loyaal aan de Spaanse kroon krijgt Willem van Oranje-Nassau gewetensbezwaren als hij de plannen van Philips II hoort. Er worden bloedige inquisities tegen de protestanten in Europa beraamd die ook het Nederlandse volk niet zullen overslaan. Hoewel katholiek is Willem absoluut tegen iedere vorm van aantasting van de godsdienstvrijheid. Vriendschap en liefdes maar ook intriges en verraad hebben allen deel uitgemaakt van het fascinerende leven van de grondlegger

 

 

 

– Ali/The Hurricane

– Ali
Ali vertelt het aangrijpende, ongelooflijke levensverhaal van Muhammad Ali. Alles over zijn fenomenale talent. Zijn vrouwen. Zijn spraakmakende uitspraken. Zijn tegenstanders. Zijn ongelooflijke successen. Zijn strijd tegen de Amerikaanse regering. Zijn wereldtitels. Zijn comeback. En natuurlijk zijn flitsende, keiharde bokspartijen.

– The Hurricane
The Hurricane is een prachtige en indrukwekkende film over het ware leven van Rubin “Hurricane” Carter onder regie van de legendarische Norman Jewison (Fiddler on the Roof, Moonstruck). Hoofdrolspeler Denzel Washington (American Gangster, Training Day) ontving voor zijn adembenemende vertolking vele prijzen, waaronder de Zilveren Beer, de Golden Globe en een Oscar nominatie.

 

– The Witches:

Van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen tot The Wizard of Oz, door de eeuwen heen zouden veel klassieke sprookjes niet half zo spannend zijn geweest zonder de hocus pocus van een heks. En dan komt er nu alle bezemstelen nog aan toe weer eentje bij in die eerbiedwaardige traditie van verhalen voor de hele familie: een samenwerking die de combinatie vormt van de magische effecten van uitvoerend producent Jim Henson en de verbeeldingskracht van Roald Dahl, de geestelijke vader van Willy Wonka. Oscar-winnares Anjelica Huston werd door de Los Angeles and National Society of Film Critics uitgeroepen tot Beste Actrice voor haar schitterende optreden als de Grote Opperheks in dit fascinerende sprookje, geregisseerd door Nicolas Roeg. Jasen Fisher speelt Luke, het negenjarig jongetje dat de plannen van een heksengenootschap moet verijdelen om alle kinderen op de wereld in muizen te veranderen. Geen gemakkelijke opgave: ze hebben hem al in een muis veranderd! Maar een paar grote boze heksen zijn natuurlijk niet opgewassen tegen de vindingrijkheid van één klein knaagdiertje.

 

– Fantastic Mr. Fox :

Mr. en Mrs. Fox (George Clooney en Meryl Streep) hebben een idyllisch leven samen met hun zoon Ash (Jason Schwartzman) en hun jonge neefje Kristofferson (Eric Anderson), dat bij hen logeert. Na twaalf jaar te hebben genoten van een rustig familieleven, brengt het gezapige bestaan het wilde dier in Mr. Fox naar boven. Hij haalt al gauw weer zijn oude streken uit als stiekeme kippendief. Hierdoor brengt hij niet alleen zijn geliefde gezinnetje, maar ook de gehele dierengemeenschap in gevaar.

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016