Nieuwsbrief Nr. 82 – Oktober 2013

 

Nieuwsbrief Nr. 82 – Oktober 2013

Pauline Maas is jarenlang werkzaam geweest in de automatisering, maar ging steeds meer voorlichting geven aan ouders en leerkrachten over mediawijsheid. Daarnaast houdt ze zich op dit moment bezig met het promoten van het boek ‘GameMaker4school’. Dat is ook het thema van deze website waar leerkrachten filmpjes en lesbrieven kunnen downloaden die laten zien hoe GameMaker gebruikt kan worden in de klas. De publicaties die verschenen zijn in de verschillende onderwijsbladen geven ook een duidelijk beeld van de mogelijkheden die GameMaker biedt. Leerlingen die zelf een game willen maken, moeten eens op deze website rondkijken.  http://www.4pip.nl/

– kennisnet.nl/onlineworkshops

Deze online workshop van Kennisnet neemt u mee in de wereld van Mediawijsheid. Net zoals we zelf gewend zijn les te geven, is de workshop adaptief: u maakt eerst een quiz waarmee uw niveau bepaald wordt. Vervolgens kunt u de workshop op uw eigen niveau starten. Het is ook mogelijk om tegen het advies in, een eigen niveau workshop uit te zoeken. De workshops zien er uit als een PowerPoint presentatie die voorgelezen wordt. U krijgt een persoonlijke [virtuele] begeleider die u helpt tijdens de workshop. Zo kunt u vanuit uw luie stoel aan de slag met mediawijsheid. http://www.kennisnet.nl/onlineworkshops/mediawijsheidpo/page541.html

– Beeldbank-app: nu ook voor tablet!

Goed nieuws voor iPad-bezitters: de nieuwe app van de Schooltv-beeldbank is gratis te downloaden in de Appstore! Direct zoeken in meer dan 3500 clips, speellijsten maken en delen. Binnenkort ook voor Android!

Download de app in de Appstore (iPad): https://itunes.apple.com/nl/app/schooltv-beeldbank/id645866336?mt=8

 

Willem-Alexander; van kind tot koning:

In Willem-Alexander; van kind tot koning leest u alles over:

* het ontstaan van ons koningshuis (inclusief stamboom) en de ontwikkeling ervan

* Willem-Alexander: van zijn geboorte tot en met zijn kroning

* Koningin Maxima en de drie prinsesjes

* de taken van de koning

* het koninkrijk en de grondwet

Bij het boek krijgt u een digitale lesbrief met opdrachten. Met als extra voordelen:

 

-Nieuw in de Infotheek:

– The Life of Mahammad and Seven Wonders of Muslim world

– De Islam is ontstaan in de 7e eeuw en heeft circa 1,5 miljard aanhangers wereldwijd. Deze 2DVD-uitgave bestaat uit de series The Life of Muhammad en Seven Wonders of the Muslim World.

De driedelige op de BBC uitgezonden serie The Life of Muhammad met Rageh Omaar onderzoekt de oorsprong van de Islam en belicht de levensloop van Mohammed die in iets meer dan twintig jaar de wereld veranderde.

Seven Wonders of the Muslim World bezoekt zeven bijzondere bouwwerken die de ontwikkeling van de Islam markeren:

– The Grand Mosque inMecca

– The Al-Aqsa Mosque inJerusalem

– TheAlhambrainGranada

– The Blue Mosque inIstanbul

– The Great Mosque of Djenne inMali

– The Imam Mosque inEsfahan,Iran

– The Badshahi Mosque inLahore,Pakistan

 

– Vrienden voor het leven: “les Intouchables”

Leeslicht heeft er weer een prachtig ervaringsverhaal bij! In Vrienden voor het leven leest u over de lotgevallen van een sportieve, rijke en succesvolle man, die in een klap bijna helemaal verlamd raakt. Zijn leven verandert extreem, hij heeft hulp nodig bij bijna alles. En dan komt een lot uit de loterij zijn leven binnen gewandeld! Een onverwachte combinatie tussen 2 heel verschillende mensen met veel hilarische momenten is het gevolg. Extra leuk dat u ook de film (een kassucces in Nederland en Vlaanderen) kunt bekijken: Intouchables is de meest bezochte Franstalige bioscoopfilm in Nederland!

 

 

 

Metropolen:

Metropolen – Cultuur en geschiedenis brengt het dagelijkse leven uit de oudheid opnieuw binnen ons bereik. Met behulp van computeranimatie en uitgebreide dramatische reconstructies komen de antieke centra van cultuur, religie en macht in al hun vroegere glorie weer tot leven. Voor Europeanen was de Mare Mediterraneum het centrum van de wereld. Rond de Middellandse Zee bevinden zich dan ook de hoekstenen van de Westerse beschaving, de vier grote steden uit de oudheid: ATHENE, ROME, ALEXANDRIË en KARTHAGO. We blijven deze namen met roem en grootsheid associëren. Tegelijkertijd denken we bij deze steden ook aan vernietiging en verval. Op de tweede DVD worden de steden PARIJS, CONSTANTINOPEL en VENETIË onder de loep genomen. Drie films nemen de kijker mee terug naar een stimulerend en verwarrend tijdperk. Het meest pakkende van deze films is echter de ‘stadsgids’ die ons door zijn stad rondleidt: een levensecht historisch en beroemd personage dat ons de vele facetten van ‘zijn’ stad laat zien. Ook hier is er gebruik gemaakt van computeranimatie en dramatische reconstructies om de kijker mee terug te nemen in de tijd.

– De toekomst

De toekomst verkennen is altijd al een droom geweest van de mensheid. Filmmakers hebben, sinds de uitvinding van het medium, fictieve visioenen van de toekomst proberen te creëren, maar het meeste hiervan behoort tot echte Science Fiction. De 3 DVD-box “De Toekomst – De wereld over 50 jaar” (Update) is gebaseerd op onderzoek van erkende deskundigen, waaronder wetenschappers van MIT, Max Planck Institute, Los Alamos National Laboratory, Fraunhofer Gesellschaft, Brown University, NASA, Honda, Audi en Siemens.

“De Toekomst – De wereld over 50 jaar” neemt ons mee naar het midden van de 21ste eeuw om te laten zien welke wetenschappelijke doorbraken een rol zullen spelen in ons dagelijks leven. De documentaire wordt gepresenteerd door befaamd fysicus en futuroloog Dr. Michio Kaku van de City University of New York en geeft ons een beeld van de toekomst. De DVD-box concentreert zich op onderwerpen die centraal staan in ons leven: het lichaam, de stad en de wereld.

De documentaire is verlevendigd met dramatisering, geschreven door fictiespecialisten, opgenomen in het Engels en Nederlands ondertiteld. Hij omvat materiaal dat binnen de documentaire nader wordt toegelicht, waardoor er een gevoelsmatige verbinding met de kijker wordt gelegd.

– The Doors

The Doors: When You’re Strange is dé documentaire over The Doors, de illustere rockband uit de 60’s. Aan de hand van historisch, zelden tot nooit vertoond materiaal werpt de film een nieuwe blik op de revolutionaire impact van hun muziek. De begeleidende teksten zijn ingesproken door grote Doors-fan Johnny Depp.

De creatieve energie van vier briljante muzikanten – drummer John Densmore, gitarist Robby Kreiger, toetsenist Ray Manzarek en zanger/frontman Jim Morrison – maakten The Doors tot één van de meest iconische en invloedrijke bands ooit. Deze documentaire is de eerste, die hun complete verhaal vertelt. Een unieke mix van vroeg materiaal uit de begindagen in 1965 tot aan de dood van Morrison in 1971. Van de ontmoeting van

Manzarek en Morrisen in LA tot de podia van uitverkochte muziekarena’s. Met daartussen alle hoogte- en dieptepunten van de band en Jim Morrison in het bijzonder.

– The Hobbit

Prequel op de succesvolle franchise Lord of The Rings

De eerste in een trilogie van films gebaseerd op het legendarische meesterwerk The Hobbit van J.R.R. Tolkien, The Hobbit: An Unexpected Journey volgt het hoofdpersonage Bilbo Balins – samen met de tovenaar Gandalf de Grijze en 13 dwergen, geleid door Thorin Eikenschild – in een epische queeste om het verloren dwergkoninkrijk Erebor terug te winnen van de vreselijke draak Smaug. Hun zoektocht voert ze door woeste landschappen, door verraderlijk terrein dat wemelt van Aardmannen, Orks en dodelijke Wargen, alsook een mysterieus en sinister wezen dat luistert naar de naam Necromancer. Onderweg ontdekt de schuchtere Bilbo Balins niet alleen dat hij slimmer en moediger is dan hij ooit had vermoed, maar komt hij ook in het bezit van een magische ring die het lot van Midden-Aarde zal bepalen.

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016