Nieuwsbrief Nr. 73 – November 2012

Nieuwsbrief Nr. 73 – November 2012

– donorwise.nl

DonorWise is een digitaal lespakket over orgaan- en weefseldonatie voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Op donorwise.nl komen biologische, maatschappelijke en persoonlijke aspecten van orgaan- en weefseldonatie aan bod. DonorWise bestaat uit vijf modules. Bij elke module horen filmpjes en verschillende soorten opdrachten. DonorWise is flexibel opgezet. U kiest zelf welke accenten u wilt leggen en hoeveel tijd u aan de verschillende onderdelen besteedt. De besturing van de website bestaat uit grote knoppen en de filmpjes openen over de volledige breedte van de site. U kunt de website daarom goed openen op een touchscreen of digibord. De website bevat ook stellingen. Met het digibord kunt u streepjes zetten achter de opvattingen van uw leerlingen. http://www.donorwise.nl/

 

– ondertussen.nl

De krant van de toekomst speciaal voor scholieren: Ondertussen.nl is een nieuwssite. Veel foto’s op de startpagina geven direct een indruk van de diverse onderwerpen. De teksten bij de nieuwsartikelen zijn begrijpelijk geschreven. Lezers kunnen bij de artikelen reageren door in te loggen met behulp van Facebook of Hyves. Op de website zijn niet alleen serieuze nieuwsartikelen te vinden, ook grappige of opmerkelijke artikelen die aansluiten op de belevingswereld van de scholieren worden op de website geplaatst. Scholieren die op zoek zijn naar interessante apps kunnen op de website eens bladeren op de pagina ’10 vette apps’.
http://www.ondertussen.nl/

 

– wijsvooruit

Wijsvooruit wil kinderen, ouders en leerkrachten inspireren. Het huidige onderwijssysteem stamt uit de industriële revolutie. Evenals de beroepen was het onderwijs productiewerk. Tegenwoordig worden er van de werknemers andere vaardigheden verwacht. En wat denkt u over 18 jaar, als de huidige leerlingen de arbeidsmarkt betreden?  Naast de cognitieve vaardigheden, komen ook andere competenties naar voren zoals netwerken onderhouden, creativiteit en ondernemerschap. Op de pagina met publicaties en de pagina van Living School Foundation staan artikelen, filmpjes en pdf bestanden met informatie over de leertools van de toekomst. Vergeet ook de pagina ‘inspiratie’ niet te bekijken, deze staat vol met Youtube filmpjes die de moeite zijn om eens te bekijken. http://wijsvooruit.nl/

 

Nieuw in de Infotheek

 

– Romeo And Juliet (1968)

De Italiaanse regisseur Franco Zeffirelli heeft iedereen destijds verbaasd toen hij twee jonge, onbekende acteurs in een film over verboden liefde liet spelen in Romeo & Juliet. Het was een gok, maar het resulteerde in een van de meest populaire films ooit, met vier Academy Awards nominaties en een internationale toejuiching. Shakespeare’s klassieke roman wordt schitterend mooi op het scherm gebracht in een frisse, moderne interpretatie, waarmee nieuwe vitaliteit en inzicht wordt gegeven in het bekendste liefdesverhaal ooit.

 

 

 

 

Elizabeth I :
Het turbulente leven van Engelands meest beroemde koningin wordt hier op prachtige wijze verfilmd!
Elizabeth I, ook wel de “Virgin Queen” genoemd, bleef haar hele leven ongehuwd. Aan mannelijke aandacht ontbrak het haar echter niet. Ze had een veel besproken relatie met de graaf van Leicester en later kreeg ze een affaire met de zeer jonge graaf van Essex. Tijdens haar regeerperiode groeide Engeland uit tot één van de machtigste koninkrijken ter wereld, mede door het veroveren van koloniën overzee.

 

-Inglourious Basterds:
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, is een joodse groep soldaten, onder leiding van Lt. Aldo Raine (Brad Pitt) bezig met het organiseren van wraakaanvallen op de nazi’s. De groep die bij de vijand bekend staat als ´The Basterds´, moet angst zaaien door de nazi’s op brute wijze te vermoorden. Ze stuiten op Shosanna Dreyfus en geheim agent Bridget Von Hammersmark, waarmee ze samen een missie zullen ondernemen om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen.

 

– Intouchables :
Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden. Verdient de jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippe’s stijve huishouden binnen de kortste keren op z’n kop. Maar ook Driss’ leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016