Infotheek Headlines Maart 2016

David Bowie

Infotheek Special: David Bowie Is

 

 

 

image001 Nieuwsbrief Nr. 107 – Maart 2016

 

 

  • Read2Me voorleeswedstrijd V1:

readmeEen aantal geselecteerde leerlingen van V1 heeft  meegedaan aan de Read2Me voorleeswedstrijd.  De winnares is Imane Aït Bassou uit V1A. De tweede plaats is voor Sharillo Tuinfort uit V1B en de derde plaats is voor Samuel Vaché uit V1A. Imane heeft op 14 maart meegedaan aan de Read2Me voorleeswedstrijd in de OBA.

Imane heeft een oorkonde gekregen voor deelname aan de Read2Me wedstrijd

IMG_1236

 

IMG_1261

  • week van het geld:

Drukwerk

logo

 

 

 

 

 

Leerlingen VMBO Mediacollege skypen met Curacao over geldzaken

DSC_0068De landelijke Week van het Geld van 14 t/m 18 maart wordt georganiseerd om jongeren te leren hoe ze met geld om moeten gaan. Ook scholen in Amsterdam doen mee. Afgelopen maandag was een spannende dag voor de klas van meester Percy op het VMBO Mediacollege. Zij skypeten met leerlingen van de Frater Aurelius school op Curaçao over geldzaken. Ze gaven elkaar tips over sparen, lenen en budgetteren. Tip vanuit Curaçao: “Als je een doel hebt, lukt het beter om te sparen.”

DSC_0061Prioriteiten in het leven:De skypesessie werd begeleid door peer educators van Madi Zuidoost. Deze jongeren hadden ooit zelf schulden en doen bij budgetlessen op middelbare scholen hun verhaal. Letitia vertelde aan de leerlingen: “Als ik mijn zakgeld kreeg ging ik meteen naar de stad en gaf alles uit. Zo kwamen er kwamen schulden. Stel prioriteiten in het leven en weet wat je echt moet betalen, zoals de huur en verzekeringen.”

Maatschappijleer: Purcy Standar is docent maatschappijleer. “Het is belangrijk dat jongeren bewuster met geld omgaan. Soms zijn er leerlingen met een jas van driehonderd euro op school. Ik probeer ze bewust te maken van de functie van zo’n jas. Is dat echt nodig, of koop je die jas om erbij te horen?”

cur_13-09-10_000Gymzaal: De gymzaal van de Frater Aurelioschool is verwoest door een orkaan. Het lokaal is nu opgeknapt, maar er zijn nog geen sportmaterialen. Om te oefenen met budgetteren maakten de leerlingen een begroting voor ballen, rackets en natuurlijk een scorebord.

cmb-slaat-geldbrug-tussen-amsterdam-en-curacao-300x169Fundraising:De leerlingen van het Mediacollege zullen met acties zoals koekjes verkopen in de kantine en een benefiet party geld inzamelen om de leerlingen op de Frater Aurelio school te helpen. Over zes weken wisselen de leerlingen de resultaten met elkaar uit via skype.