Infotheek Special: Welkom thuis, Jheronimus!

image003image001

Infotheek Special: Welkom thuis, Jheronimus!

Van nu tot en met 2016 viert de stad ‘s-Hertogenbosch de thuiskomst van Jheronimus Bosch. Vier het mee! Kijk op www.bosch500.nl  image005

Jheronimus Bosch was en is de beroemdste zoon van de stad ‘s-Hertogenbosch. Daar zijn we hier, in zijn stad, trots op. En dat laten we graag merken. Door Jheronimus vijfhonderd jaar na zijn sterfdag te herdenken.

  • Feestelijk, met vele evenementen voor jong en oud.
  • Wetenschappelijk, met modern onderzoek en restauratie van je werk.
  • En cultureel, met een unieke overzichtstentoonstelling waarvoor we zijn panelen van heinde en verre even terughalen naar de stad waar hij ze maakte.

Je komt weer terug naar ’s-Hertogenbosch. Welkom thuis, Jheronimus!

https://www.youtube.com/watch?v=pGRsZWMDDpw

– Publicaties: ( aanwezig in de Infotheek)

Om Jheronimus Bosch tot leven te brengen zijn er diverse publicaties gerealiseerd met ondersteuning van Jheronimus Bosch 500.

image007Stripboek JHEROMIMUS. In de strip brengt Marcel Ruijters op grootse wijze de late middeleeuwen in alle rauwheid en schoonheid tot leven. We volgen het leven van Jeroen Bosch en zien hoe zijn in onze ogen vaak bizarre werken in die boeiende tijd op hun plek vallen en deel uitmaken van de belevingswereld van Bosch.

image013

 

 

 

 

  • image011“Alex, en het Feest van Jeroen Bosch” vertelt het verhaal van Alex, die met zijn grote broer het museum in Den Bosch bezoekt. Hij verveelt zich, want hij begrijpt niets van de schilderijen van de schilder en de uitleg van zijn broer. Zijn gedachten dwalen af en op een onverklaarbare manier belandt hij in een van de schilderijen. Hij komt terecht in allerlei avonturen en ontmoet allerlei vreemde karakters.

 

image015Schetsboek van Jeroen Bosch. De jonge Jeroen wil net als zijn vader, broers en ooms schilder worden, maar zijn vader vindt dat hij daarvoor te veel fantasie heeft. Jeroen moet maar een ander vak leren. Dat wordt twaalf ambachten en dertien ongelukken, waarvan Jeroen in zijn logboek als een kritische antiheld verslag doet. Zou het hem lukken schilder te worden?

 

image017– Hieronymus Bosch: Complete Works

Featuring brand new photography of recently restored paintings, this exhaustive book, published in view of the upcoming 500th anniversary of Bosch’s death, covers the artist’s complete works. Discover Bosch’s pictorial inventions in splendid reproductions with copious details and a huge fold-out spread, over 110 cm (43 in.) long, of The Garden of Earthly Delights. Art historian and acknowledged Bosch expert Stefan Fischer examines just what it was about Bosch and his painting that proved so immensely influential.

image019