Infotheek Special: IK BEN ZEVENTIEN

Infotheek Special: IK BEN ZEVENTIEN

ik ben 17Martijn van de Griendt, inmiddels twintig jaar fotograaf van jongeren over de hele wereld, maakte ditmaal een project van Amsterdamse jongeren tussen de veertien en de achttien jaar. Zestig jaar geleden, maakte Johan van der Keuken op zeventienjarige leeftijd zijn eerste fotoboek ‘Wij zijn 17’.

Van de Griendt greep het jubileum van ‘Wij zijn 17’ aan om zijn eigen boek over jeugdcultuur te maken. Ruim anderhalf jaar fotografeerde hij Amsterdamse jongeren, met een nadruk op de zogenaamde Museumplein groep: circa honderd tieners, die dagelijks op de banken en betonnen muren vik ben 17 1oor het Stedelijk Museum hangt en zoals een van hen opmerkte zelf het museum nog nooit van binnen heeft gezien.
Vrijdag 13 mei stal Dylan de show bij DWDD! Erg leuk om een dag na je 18e verjaardag live op televisie te mogen rappen.

Martijn van de Griendt :”Van tevoren was Dylan – artiestennaam DPHARAOH – best nerveus (net als ik) en ik vertelde hem dat er slechts tienduizend mensen keken. ‘Is het live dan?’, vroeg hij. ‘Nee joh, het wordt pas volgende week uitgezonden’, grapte ik.”

 

ik ben 17 3 ik ben 17 4 ik ben 17 2DYLAN TRUSTFULL DWDD IK BEN 17 TEKST 

dwddHet video fragment van DWDD:

Eerbetoon fotoboek ‘Wij zijn 17’ dewerelddraaitdoor.vara.nl

 

 

ik ben 17 5Hier is de track van Dylan – artiestennaam DPHARAOH – te vinden die hij onlangs uitbracht:

Waarschijnlijk treedt Dylan ook op tijdens de boekpresentatie en opening van de expo op 26 mei in Melkweg Expo.  http://www.melkweg.nl/nl/agenda/opening-ik-ben-17-26-05-2016/

ik ben 17 6

En nog dit: in 2014 Dylan maakte de video samen met een aantal leerlingen van de 3de klas en Kevin Wan voor DNN: Titel: “Loverboy”

met 66.490 weergaven , en met bijna 400 commentaren likes: 289: en dislikes:  85 in 2 jaar … een hit op Youtube!

Infotheek – Dintel
Jean Lequeux
Tel.: 020 8509635
www.infotheek-dintel.nl