Nieuwsbrief Nr. 94 – December 2014

Nieuwsbrief Nr. 94 – December 2014

 

– Histomap:

nr 94Geschiedenis24 houdt van interactieve historische kaarten, oftewel: Histomaps. In Google Maps maakten we kaarten met o.a. afleveringen van Andere Tijden op locatie, een Toeristische Tijdmachine…etc
http://www.geschiedenis24.nl/histomap.html

 

– Natuurkunde uitleg:                              

nr 94 1Bijzonder website ACNatuurkunde  van  PH Palsma: Deze site geeft een overzicht van de filmpjes die ik plaats op YouTube.com/ACNatuurkunde.   In deze filmpjes worden verschillende onderdelen van de natuurkunde uitgelegd. Binnen YouTube is het lastig om de filmpjes goed te ordenen: iets wat op een site als deze wel mogelijk is. Bovendien kun je op deze site extra links vinden om de stof beter te leren begrijpen zoals links naar applets. http://www.youtube.com/watch?v=cQMI4sKJ_j8&feature=em-subs_digest  en  http://www.phpalsma.nl/inhoud/natuurkunde-uitleg

 

Prezi, een online presentatietool

nr 94 2Wie wel eens een presentatie in Prezi heeft gezien, snapt dat deze applicatie de ‘PowerPoint-killer’ wordt genoemd. Een Prezi-presentatie is vloeiend, dynamisch en geeft veel creatieve mogelijkheden. Vooral op een digitaal schoolbord werkt Prezi heel intuitief, u zoomt heel makkelijk in op het deel van de presentatie dat u wilt laten zien, u zit niet vast aan een bepaalde volgorde van slides. Prezi maken Om een prezi te maken, surft u naar www.prezi.com. Klik rechtsboven op de homepage op de link ‘sign up’. Kies voor de gratis versie en vul de benodigde informatie in. Na het registreren ontvangt u een link in uw mailbox, door daar op te klikken, activeert u uw account. Log vervolgens in en klik op ‘new prezi’. De eerste keer krijgt u waarschijnlijk een hulpfilmpje gepresenteerd. Het kan geen kwaad deze te bekijken. Eigenlijk is een prezi een groot legvel. U kunt op elke plek in de prezi tekst, afbeeldingen of video toevoegen. Om tekst toe te voegen, dubbelklikt u op de gewenste plaats in de prezi. Later kunt u het tekstblok nog alle kanten opslepen en groter of kleiner maken. Klik op ‘insert’ in het menu linksboven om afbeeldingen of video toe te voegen. U kunt Prezi ook gebruiken om een mindmap te maken. Als u samen met uw klas brainstormt over een onderwerp en daar een mindmap van maakt, kunt u daar later heel makkelijk een presentatie van maken. Zo kunt u op een later moment uw prezi er weer bijpakken om het onderwerp nogmaals te bekijken. Let er tenslotte op dat u uw presentatie in prezi niet te ‘zwaar’ maakt met filmpjes of foto’s. Dit kan bij een minder snelle internetverbinding problemen opleveren bij het laden en afspelen van uw presentatie. Voor de rest: gewoon uitproberen en laat uw verrassen. http://prezi.com/index/0/

 

Nieuw in de Infotheek:

 

– Life is Beautifull:

nr 94 3Na de veelgeprezen ‘Boy Meets Girl Stories’, korte films over de liefde, laat ‘Life is Beautiful’ ons zien hoe mensen één zijn als ze hun hart vasthouden, hun hoofd verliezen of hun liefde delen. Zoals de moeilijke keuzes van een jong verliefd stel en de ontmoeting tussen twee onbekenden. Elk filmpje heeft een adagium van Erasmus als uitgangspunt. De wijze oneliners van filosoof Erasmus inspireerden de filmmakers Mark de Cloe en Jeroen Berkvens om 30 korte films te maken, deels fictief, en deels documentair.

 

 

– When Pigs Have Wings

nr 94 4Na een zware storm vindt Jafaar, een Palestijnse visser uit de Gazastrook, in zijn netten een varken dat van een vrachtschip in zee is getuimeld. Met in het achterhoofd het goede voornemen om zich zo snel mogelijk van dit onrein dier te ontdoen, besluit hij het te verkopen zodat hij met het geld zijn miserabele bestaan wat kan opkrikken. De arme Jafaar beseft echter niet dat hij zich hiermee een rommelig handeltje op de hals haalt…

 

 

 

– Milk

nr 94 5Het leven van Harvey Milk laat zien dat bevlogenheid en idealen de wereld daadwerkelijk beter kunnen maken. Milk was de eerste openlijk homoseksuele politicus in Amerika die verkozen werd in een publieke functie. De Oscarwinnende vertolking van Sean Penn toont hoe de schuchtere Milk naar San Francisco trekt, de liefde vindt, maar ook alles op het spel zet om zijn doel te bereiken. Vrienden en sympathisanten laten zich door Milk inspireren. Samen gaan ze de gevestigde orde te lijf.

 

 

– Pillars Of The Earth

nr 94 6Het jaar is 1135 en het zijn donkere tijden voor Engeland. Honger, godsdiensttwisten en de strijd om de troon zijn eerder regel dan uitzondering. De enige erfgenaam van de Engelse troon is verdronken bij een schipbreuk. Nu de koning op sterven ligt ontbrandt een strijd om de macht…

Een hoofdkarakter is meesterbrouwer Tom. Als hij met zijn hongerlijdende gezin aanklopt bij het klooster van Kingsbridge ziet abt Philip dit als een teken van God. Philip en Tom koesteren dezelfde droom: de bouw van een magistrale kathedraal van eeuwige schoonheid. De verwezenlijking van hun droom zal veertig jaar vergen, omdat de bouw voortdurend stagneert. Bovendien hebben een ambitieuze bisschop en een gewetenloze edelman een pact gesloten om Philip ten val te brengen. Maar diens idealisme is even onuitroeibaar als de afgunst van de bisschop, en steen voor steen verrijst een bouwwerk dat de eeuwen zal trotseren. Liefdes ontstaan, vetes worden uitgevochten en complotten gesmeed. Een historisch epos vol politieke intrige, romantiek, machtsstrijd en actie!

 

– Masada:

nr 94 7In de eerste eeuw na Christus leidt Flavius Silva (Peter O’Toole), bevelhebber van het Romeinse Tiende Legioen in Palestina, zijn troepen ten strijdt tegen de overblijvende Joodse Zeloten die zich verschanst hebben in de ogenschijnlijk onneembare vesting Masada.

Het komt tot een genazeloze confrontatie tussen het technische vernuft en de militaire macht van Rome, de passie en vindingrijkheid van Eleazer ben Yair (Peter Strauss) en zijn volk.

 

– costa (2de,3de en 4de)

nr 94 10 nr 94 9 nr 94 8

 

– LIGHT FANTASTIC

nr 94 11Door licht is de hemel blauw en het gras groen. Zonder licht was er geen leven, geen kunst en geen beschaving. Licht is een onmisbaar onderdeel van menselijk leven, maar we zijn nog steeds bezig licht te volledig te begrijpen. Deze vierdelige BBC-serie onderzoekt de geschiedenis van licht en de invloed van licht op ons leven en de wetenschap.

Aflevering 1: Let There Be Light – De krachtige relatie in alle culturen tussen ons begrip van licht en onze voortdurend veranderende houding tot religie.

Aflevering 2: The Light Of Reason – De revolutionaire gevolgen voor kunst, cultuur, religie en wetenschap van het kunnen manipuleren en gebruiken van licht.

Aflevering 3: The Stuff Of Light – Wat licht werkelijk is, hoe de energie leven creëerde en hoe de mens leerde het te gebruiken.

Aflevering 4: Light Fantastic – Hoe licht ondanks al het onderzoek en kennis toch ongrijpbaar blijft.

 

Infotheek – Dintel
Jean Lequeux
Tel.: 020 8509635
www.infotheek-dintel.nl

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016