Nieuwsbrief Nr. 88 – April 2014

Nieuwsbrief Nr. 88 – April 2014

– Website Infotheek is vernieuwd!

Kijk hier:  http://www.infotheek-dintel.nl/

 

– Spaaze

Spaaze is een oneindige virtuele kurk bord, en je kunt het gebruiken om bijna alles te doen. Spaaze (uitgesproken als ” space”) biedt haar gebruikers  de zogenaamde borden. Elk bord is een oneindige ruimte die op een virtuele kurk boord lijkt – vandaar de standaard kurk achtergrond , maar ook andere achtergronden zijn beschikbaar. Op deze borden, kunnen items worden gezet. Momenteel biedt  Spaaze 7 verschillende items: Labels, notities, bookmarks, afbeeldingen, bestanden, video’s en HTML. Deze items kunnen worden bewerkt in plaats, verhuisd via drag and drop en vrij gepositioneerd op het bord. Daarom is het mogelijk om een heleboel items te regelen zoals u dat wilt, die het mogelijk maakt om het te gebruiken voor veel verschillende ”use cases”.  Om enige structuur toe te voegen aan het bord is het mogelijk om te “onthouden” bepaalde punten (rond welke items zijn geplaatst) door het creëren van hotspots (bijv. een per onderwerp van een bladwijzer collectie). Verder Spaaze is collaborative. Dit betekent dat de bord’s eigenaars anderen kunnen uitnodigen om bij hen te voegen en bewerken van hun bord. Afgewerkt bord kan eenvoudig worden gepubliceerd. http://www.spaaze.com/home

 

– WaterWise.nl

WaterWise is bedoeld voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs en is zowel geschikt voor vmbo als havo/vwo. Bij binnenkomst op de homepagina van www.waterwise.nl maakt u een keuze voor het niveau. De digitale lesmodule WaterWise maakt het belang van veilig, voldoende en schoonwater op een eigentijdse, aantrekkelijke en toegankelijke manier inzichtelijk. http://waterwise.nl/

 

 

 

Kenjevrienden.nu

Vraaghetdepolitie.nl heeft de site Kenjevrienden.nu gelanceerd. Het is een online test waar je een aantal vriendschapsverzoeken krijgt voorgeschoteld krijgt. Daarna kun je kiezen welke vriend je accepteert. Met de online test kunnen jongeren hun mensenkennis testen doordat de site laat zien dat niet mensen zich online anders kunnen voordoen. Waarom Kenjevrienden.nu?
Uit gesprekken met jongeren weet Vraaghetdepolitie.nl dat het lastig is om naar de politie te gaan als je in de problemen komt. Vaak schamen jongeren zich en denken ze geen recht te hebben op hulp. Ook denken zij dat de politie niet begrijpt wat er online speelt en daarom hun probleem niet serieus zal nemen. Solange Jacobsen, projectleider expertgroep Digikids: ‘Met deze test willen we laten zien dat de politie begrijpt wat er online speelt en laten we weten dat jongeren met hun vraag of probleem bij de politie terechtkunnen.’

 

 

– Nieuw in de Infotheek:

 

– Staal (Acciaio)

Anna en Francesca wonen in hetzelfde appartementencomplex in Piombino, een klein industriestadje aan de Italiaanse kust met uitzicht op het eiland Elba. Elba is voor de rijken en toeristen, onbereikbaar voor de gewone mensen die werken in de plaatselijke staalfabrieken. Anna en Francesca zijn vanaf hun vroege jeugd onafscheidelijk.
Maar op de drempel van volwassenheid moeten zij afscheid nemen van hun zo vertrouwde leven en begint alles te draaien om hun verlangen als vrouw bewonderd te worden. In hun troosteloze arbeiderswijk proberen Anna en Francesca hun ontluikende seksualiteit uit te buiten om de bedrukte sfeer thuis te ontvluchten. Dan komt op een dag de liefde uit een onverwachte hoek, waardoor de onoverwinnelijke vriendschap tussen Anna en Francesca op losse schroeven komt te staan.

 

– Achtste Groepers Huilen Niet:

De stoere Akkie (Hanna Obbeek) zit in groep acht en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina (Eva Van der Gucht) klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Cito-toets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep (Nils Verkooijen) voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar. Achtste-Groepers Huilen Niet is gebaseerd op het succesvolle gelijknamige kinderboek van Jacques Vriens. Van dit boek zijn in Nederland al meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Dit is de eerste bioscoopverfilming van een boek van Jacques Vriens. De titelsong van de film, ‘Dit pakt niemand ons meer af’, werd gezongen door Kim-Lian van der Meij. Het bijzondere aan de boekverfilming is dat deze is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Akkie (Anke) heeft echt bestaan en zat als leerlinge in de klas bij Jacques Vriens toen hij nog werkzaam was als leraar van een basisschool. Dit maakt Achtste-Groepers Huilen Niet tot een ontroerende familiefilm over een sterk, levenslustig meisje die te kampen krijgt met een nare ziekte.

 

– Pan’s Labyrinth

In 1944, na de zege van Franco, verhuist de 12-jarige Ofelia met haar moeder en stiefvader naar een landelijk gebied in Noord-Spanje. Ze beziet de naoorlogse, fascistische periode in haar land met veel pessimisme en vlucht in een fantasiewereld waar ze de faun Pan ontmoet.

 

 

 

 

– De Vijf Legendes (Rise Of The Guardians)

Rise of the Guardians / De Vijf Legendes vertelt het verhaal van een groep helden, ieder met een bijzonder talent.
Wanneer de boosaardige geest Pitch de aarde bedreigt moeten de Vijf Legendes voor het eerst met elkaar samenwerken om deze schurk te verslaan. Samen moeten ze de fantasie en dromen van kinderen over de hele wereld beschermen.
In de originele versie met de stemmen van: Jude Law (Pitch), Chris Pine (Jack Frost), Alec Baldwin (North), Hugh Jackman (Bunnymund) en Isla Fisher (Tooth).

 

 

 

– Jungle Book:

De jungle heeft er nog nooit zo weelderig uitgezien en zo goed geklonken! Deze Disney film, boordevol muziek, komt nog meer tot leven dankzij digitaal gerestaureerd beeld en geluid. Maak kennis met de meest onvergetelijke figuren en ga met Mowgli mee op een spannend avontuur wanneer hij diep de jungle intrekt en leert “Wat je van beren leren kan” van de zorgeloze beer Baloe.
Ontmoet Bagheera, de wijze oude panter, en gekke Koning Louie de orang-oetan. Maar pas op voor de sluwe tijger Shere Khan, en Kaa, de lissssstigste slang van de jungle! Dit tijdloze meesterwerk vol wilde pret, swingende muziek en geliefde personages viert de ware betekenis van vriendschap. Beleef alle spanning van deze jungle-klassieker van Disney, en geniet van de magie met een dierbare.

 

– Hoe Duur Was De Suiker

Hoe Duur was de Suiker vertelt het verhaal van twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres? Hoe Duur was de Suiker is gebaseerd op de succesvolle roman van Cynthia Mc Leod.

De meeslepende bioscoophit ‘Hoe duur was de suiker’ is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Cynthia McLeod en was de openingsfilm van het 33e Nederlandse Film Festival.

 

 

-LOL (Laughing Out Loud):

LOL staat voor Laughing Out Loud én is de bijnaam van de 16-jarige scholiere Lola. Zij en haar vrienden lachen heel wat af in een wereld verbonden door YouTube, iTunes en Facebook. Zo delen ze alles met elkaar, van nieuwe liefdes en vriendschappen tot aanvaringen met hun soms overbezorgde ouders. Als Lola’s moeder ‘per ongeluk’ het openhartige dagboek van Lola leest, beseft ze hoe groot het verschil tussen hun generaties is. Intussen is Lola vooral druk met haar gevoelens voor BFF Kyle, van wie ze zich nu pas realiseert dat hij veel meer voor haar betekent. Hoe gaat ze hem dat vertellen? Lang kan Lola niet wachten, want ze merkt dat Ashley, haar sexy klasgenoot, de knappe Kyle ook wel ziet zitten. Lastig dus, helemaal als ze met de hele klas op studiereis naar Parijs gaan…

 

– Anna Karenina (2012)

Na de bekroonde kaskrakers Pride & Prejudice en Atonement is Anna Karenina al de derde samenwerking tussen Oscar genomineerde Keira Knightley en de kritisch bejubelde regisseur Joe Wright. Oscar winnaar Tom Stoppard (Shakespeare in Love) puurde een nieuwe, theatrale visie uit de tijdloze roman van Leo Tolstoj en bewerkte het epische liefdesverhaal tot een krachtige exploratie van het menselijk vermogen om lief te hebben. Wanneer Anna haar geluk en haar huwelijk in vraag begint te stellen, heeft dat gevolgen voor iedereen rondom haar.

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016