Nieuwsbrief Nr. 75 – Januari 2013

Nieuwsbrief Nr. 75 – Januari 2013

– google.com/culturalinstitute

Google kennen we allemaal wel van de bekende zoekmachine of handige apps. Maar dat Google ook veel investeert in culturele projecten is voor veel mensen onbekend. Toch heeft Google met deze website een prachtig project afgeleverd. De website bevat een grote collectie foto’s die gemaakt zijn tussen 1900 en 2008. Alle foto’s zijn ingedeeld per thema. Rond 1905 is er een fotocollectie gemaakt van heersers in Oost-Azië. Toen Mandela in 1990 vrij kwam zijn er natuurlijk volop foto’s gemaakt. Het doel van Google is, om de foto’s te bewaren en te delen met de wereld. De kwaliteit van de foto’s is dan ook verbluffend. Het is alsof u met uw neus tegen de foto aangedrukt staat.

– KLokhuis TijdLab

In het Klokhuis Tijdlab wordt kinderen gevraagd na te denken over hun toekomst. Zaken als ‘hoe woon je?’, ‘wat eten we?’ en ‘hoe verplaatsen we ons dan?’ komen daarbij aan bod. Bekende presentatoren en drama-acteurs uit de serie Het Klokhuis fungeren bij de opdrachten als gids en inspireren de bezoekers, zoals dat ook op televisie gebeurt. Het NTR programma informeert al bijna 25 jaar kinderen over de wereld om hen heen. Het programma maakt kinderen nog steeds nieuwsgierig en beantwoordt aan die nieuwsgierigheid. in de Beeld en Geluid experience in Hilversum. Het TijdLab, een compleet nieuw paviljoen speciaal voor kinderen en onderdeel van de vaste opstelling, is voor het publiek toegankelijk.
http://www.beeldengeluid.nl/nieuws/201210/klokhuis-tijdlab-geopend-experience

 

-Biebsearch.nl:

Biebsearch is de naam van een grootschalig samenwerkingsproject tussen het voortgezet onderwijs, MBO’s en de bibliotheek. Binnen dit project werken de bibliotheek en het onderwijs aan nieuwe diensten en werkvormen om leerlingen te ondersteunen bij hun studie. Samen zoeken zij naar mogelijkheden om leerlingen te begeleiden. Door de krachten te bundelen en uit te gaan van elkaars sterke punten, ontstaat er een dynamische wereld waar school, bibliotheek en de leerlingen profijt van hebben.
http://www.biebsearch.nl/

 

 

 

Nieuw in de Infotheek :

– Package Design Workbook The Art And Science Of Successful Packaging

A comprehensive reference volume, this book provides readers with a thoughtful packaging primer that covers the challenges of designing packaging for a competitive market in a very hardworking and relevant way. The book addresses all aspects of the creative process including choosing a package format, colors and materials, final finishes, and special considerations such as awkward objects and unique display considerations.

 

 

 

– Planet Word Met Stephen Fry

Taal staat aan de basis van onze beschaving. Het is wat mensen onderscheidt van andere levende wezens en het speelde (en speelt) een cruciale rol in de evolutie van de mensheid en in onze eigen ontwikkeling.

In deze prestigieuze 5-delige BBC-serie is Stephen Fry de deskundige gids in de wereld van taal in al zijn vormen: van het ontstaan van taal, de huidige internet cultuur en baanbrekend taalkundig onderzoek tot de parels van de wereldliteratuur.

Deze bijzondere en boeiende reis door de ontwikkeling van taal in de duizenden jaren sinds de mensheid taal ontdekte, brengt Stephen Fry over de hele wereld: van de markt in Kenia en de Provence in Zuid-Frankrijk tot het ‘National Theatre of the Deaf’ in de VS.

 

– Onze Bossen/De Noordzee

– Onze Bossen: Onze bossen geeft op adembenemende wijze een beeld van de variëteit aan leven in onze Europese bossen. Alle soorten grote zoogdieren zowel herbivoren als carnivoren, de kleinste bewoners van de bossen zoals knaagdieren en vogels worden in “Onze Bossen” in al hun pracht aan u gepresenteerd.

– De Noordzee: Bij de Noordzee denken we aan stormen, de Waddeneilanden,kilometerslange duinen en grillige rotswanden. Deze documentaire toont wat de Noordzee allemaal nog meer te bieden heeft. Een wonderschone natuur die zeven landen een kustlijn geeft. Prachtige dieren zoals haaien, bruinvissen, zeehonden,de Papegaaiduiker, de Jan-van-Gent worden op schitterende wijze in beeld gebracht.

 

– Het Menselijk Lichaam

De 3 dvd set Het Menselijk Lichaam brengt het gehele menselijk lichaam op prachtige wijze in beeld. Alles watu wilt weten over de werking van het lichaam kunt u nu terugvinden in deze complete dvd-serie. Door middel van computeranimaties en filmopnames, waaronder speciale opnames gemaakt in het lichaam zelf, maakt u een reis door het lichaam. U ziet wat het lichaam kan en hoe het lichaam is opgebouwd. Alle belangrijke onderdelen van het menselijk lichaam komen aan bod, zoals: botten, huid, de afweermechanismen en de organen maar ook klieren en hormonen, zicht en gehoor en zelfs de voortplanting!

 

 

 

– Crouching Tiger Hidden Dragon

China, de 19de eeuw. Zwaardvechter Li Mu Bai (Chow Yun Fat) geeft zijn leven als krijger op. Zijn magische 400-jaar oude zwaard, het Groene Lot, geeft hij aan zwaardvechtster Yu Shu Lien (Michelle Yeoh), voor wie hij een onuitgesproken liefde koestert. Yu Shu moet het zwaard naar Beijing brengen, om het over te dragen aan meester Té. Maar onderweg wordt het zwaard gestolen door een gemaskerde dief. Yu Shu zet de achtervolging in en ze ontdekt al snel dat duistere machten het op Groene Lot hebben voorzien. Met behulp van Li Mu Bai moet ze proberen het zwaard terug te krijgen, voor het in verkeerde handen valt…

 

 

 

– The Year My Parents Went On Vacation

Mauro wordt in 1970 door zijn vader en moeder afgezet bij zijn opa in een Joodse buurt van Sao Paolo. Nadat zijn ouders hals over kop vertrokken zijn, komt Mauro erachter dat zijn opa net die dag is overleden. Terwijl heel het land in de ban is van het WK voetbal, moet Mauro zien te overleven. Waar zijn ouders naar toe zijn en wanneer ze terug komen, weet hij niet. De oude buurman Shlomo schiet hem tegen wil en dank te hulp.

 

– The Covenant

In 1692 sloten vijf machtige families in Ipswich Colony, Massachusetts, een pact van stilzwijgen. Eén familie die meer wilde, werd verjaagd en hun bloedlijn verdween spoorloos. Tot nu. Eeuwen later studeren de nakomelingen van de vier overgebleven, roemrijke geslachten aan een eliteschool. Ze zijn de laatste nazaten in een bloedlijn van een 300 jaar oude heksenkring en daardoor beschikken ze over magische krachten. Allemaal hebben ze een speciale gave. Na een schoolfeest wordt het lijk van een medestudent gevonden. De moord zet een keten van gebeurtenissen in gang, die zwaar weegt op het pact van stilzwijgen…

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016