Nieuwsbrief Nr. 68 – April 2012

Nieuwsbrief Nr. 68 – April 2012

– Wat en waar is wiskunde I,II en III + Wiskunde voor de brugklas:

   
Wat en waar is wiskunde I ,II is een aansprekend programma voor leerlingen in de tweede klas van het voortgezet onderwijs. Wiskundige vraagstukken worden vanuit verschillende invalshoeken vertaald naar de werkelijkheid. Zo kunt u makkelijk een nieuw wiskundehoofdstuk introduceren, want de onderwerpen sluiten naadloos aan op de huidige wiskundemethoden.
De dvd I bevat 4 afleveringen. In elke aflevering van 20 minuten wordt aan 2 thema’s aandacht besteed. Symmetrie wordt bijvoorbeeld uitgelegd aan de hand van kunstzwemmen.

Op deze manier kunt u wiskunde werkelijkheid maken. Wat en waar is wiskunde is een unieke aanvulling op uw wiskundemethode!

De dvd II bevat 4 afleveringen van elk 20 minuten. In elke aflevering komen 2 thema’s aan bod. In deze serie zijn dat bijvoorbeeld statistiek (hoe verzamel je gegevens?) en schatten (met geld of door ervaring). Wat en waar is wiskunde II stimuleert het inlevingsvermogen van uw leerlingen
Op de dvd IIIstaan 4 afleveringen van elk 20 minuten, waarin twee wiskundige thema’s worden behandeld. Met Wat en waar is wiskunde introduceert u gemakkelijk en begrijpelijk een nieuw hoofdstuk uit uw wiskundemethode. In combinatie met de werkbladen uit de handleiding maken uw leerlingen kennis met een nieuw onderwerp en weten ze precies waar ze die voor kunnen gebruiken.
Thema 1: Groei Thema 2: Periodieke veranderingen Thema 3: Kijken en tekenen Thema 4: Tekening lezen Thema 5: Grafen en diagrammen Thema 6: Formules en grafieken Thema 7: Hellingen Thema 8: Rekenen in de ruimte

Waarom ‘Wiskunde voor de brugklas’? In de brugklas maken leerlingen kennis met wiskunde, ze komen in aanraking met algebra, meetkunde en informatieverwerking. Wiskunde voor de brugklas helpt hen om los komen van het idee dat wiskunde alleen maar rekenen is. Daarnaast wordt het belang van wiskunde als vak verduidelijkt. De inhoud van de serie sluit aan bij de kerndoelen van het eerste en tweede jaar van het voortgezet onderwijs. In de serie wordt de toepassing van belangrijke wiskundige begrippen getoond in het dagelijks leven en in beroepen.|

Afleveringen: Afl. 1: Wat doe je met getallen?
Afl. 2: Wat doe je met formules? Afl. 3: Wat doe je met meetkundige figuren? Afl. 4: Wat doe je met schaaltekeningen? Afl. 5: Wat doe je bij informatieverwerking? Afl. 6: Wat heb je nu aan wiskunde? De dvdPLUS is een productvorm waarbij de afleveringen, extra filmmateriaal en het begeleidend materiaal in digitale vorm zijn samengebracht. Alles handig bij elkaar. En beschikbaar in de Infotheek!

 

– 24.05.2012 : Mediawijsheidmarkt in Beeld en Geluid Gebouw!

Vanuit onze basisgedachte ‘het bundelen van krachten’ bieden wij u tijdens de Mediawijsheidmarkt de gelegenheid om interessante contacten op te doen. Dit kan tijdens speeddate sessies en inspirerende pitches. Hoe staan uw collega’s in het mediawijze landschap en hoe geven zij vorm aan het thema mediawijsheid? Het netwerk van Mediawijzer.net is diverser dan ooit. Op de markt zullen verschillende netwerkpartners zich presenteren. Bij hun stands wordt u geïnspireerd en geïnformeerd over hun initiatieven op het gebied van mediawijsheid. Voor Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp mediawijsheid. Voor meer info Zie: http://www.mediawijzer.net/

 

– Nieuwe clips Literatuurgeschiedenis
Bent u docent Nederlands? Dan mag u de nieuwe clips uit het programma Literatuurgeschiedenis van SchoolTv-Beeldbank niet missen. Bekijk hoe ons is volkslied ontstaan, wat gebeurde er op Nova Zembla en op welke manier veranderden Bredero en Hooft het literaire leven in Amsterdam?

 

  

– Nieuw in de Infotheek:

 

– Shaka Zulu:
Shaka Zulu is een meeslepend, waargebeurd verhaal over het 19e eeuwse donker Afrika. Deze miniserie van 9 uur volgt het leven van de machtige Zulu-leider Shaka. Zijn leven staat in het teken van een oude profetie en hij is degene die zijn volk tot een eenheid weet te smeden. Hij klimt op van verschoppeling tot absolute heerser over een continent van trotse krijgers. Shaka wordt gedreven door zijn sterke karakter en een onverwoestbaar geloof in zijn opdracht. Shaka Zulu is een adembenemend verhaal over het opkomend Europees kolonialisme en de trek naar Afrika, het mysterieuze continent.

 


– 2012:
Nooit is een datum zo significant voor zoveel verschillende culturen, religies, wetenschappers en regeringen. “2012” is een episch avontuur over de ondergang van de wereld die wij kennen en het heroïsche gevecht van de overlevenden.

 

 

 

 

– Che part 1 en 2

Op 26 november 1956, vertrekt Fidel Castro samen met acht rebellen richting Cuba. Eén van die rebellen is Ernesto “Che” Cuevara, een Argentijnse dokter die hetzelfde doel heeft als Castro, namelijk het corrupte dictatorschap van Fulgencio Batitsta ten val brengen. Che blijkt onmisbaar te zijn als strijder en wordt bejubeld door zijn kameraden en omarmd door het Cubaanse volk. The Argentine volgt Che’s opkomst in de Cubaanse revolutie, van dokter tot aanvoerder tot revolutionaire held.

 

 

 

– Na de Cubaanse revolutie, zit Che op het toppunt van zijn roem en macht als minister in Castro’s kabinet. Zijn hart ligt echter bij de bevrijdingsbeweging en al snel verdwijnt hij, om vervolgens incognito weer te verschijnen in Bolivia. Daar stelt hij een groep samen, uit Cubaanse kameraden en Boliviaanse rekruten, om daar de grote Latijns Amerikaanse revolutie te starten.
Het verhaal van de Boliviaanse strijd laat zich kenmerken door opoffering, doorzettingsvermogen, idealisme en guerrilla technieken die uiteindelijk falen en Che naar zijn dood leiden. Door dit verhaal begrijpen we hoe Che vandaag de dag nog steeds gezien wordt als een symbool van idealisme en zo voortleeft over de hele wereld.

 

– Che Guevara – Myth And His Mission:
Che Guevara, de mythe, de grote revolutionair met de bekendste beeltenis. Als jonge Argentijn ontmoet hij Fidel Castro. Met dezelfde idealen vechten ze zij aan zij. Deze sublieme documentaire vertelt gedetailleerd, ondersteund door uniek beeldmateriaal, het complete leven van Che Guevara. De bekendste revolutionair uit de wereld geschiedenis.

 

 

 

Infotheek – Dintel
Jean Lequeux
Tel.: 020 8509635
www.infotheek-dintel.nl

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016