Nieuwsbrief Nr. 65– Januari 2012

Nieuwsbrief Nr. 65– Januari 2012

 

Nieuw Dossier: Wiskunde Columns                        
Op de Schooltv-beeldbank vind u nu alle wiskundecolumns van de wiskundemeisjes overzichtelijk bij elkaar.
Kijk naar de columns over wiskundige waarheid en wiskundig recherchewerk. Meer columns bekijken? Dossier Wiskunde Columns.

http://www.schooltv.nl/beeldbank/project/3328462/wiskunde-columns/

 

 

-Gahetna.nl:
Met gahetna.nl krijgt u op interactieve wijze inzage in het archief. De mooiste stukken van het Nationaal Archief worden uitgelicht en gepresenteerd. De archieven bieden een schat aan informatie, maar dat zijn vaak fragmenten zonder context. gahetna.nl verrijkt deze collectie met verhalen en beelden. Beelden die in samenwerking met Spaarnestad Photo online toegankelijk zijn. Maar gahetNA blijft niet bij een website en een magazine. Er wordt hard gewerkt om u op verschillende manieren, zowel digitaal als fysiek, kennis te laten maken met onze unieke collecties. Houd dus deze website in de gaten en gahetNA in het Nationaal Archief. http://www.gahetna.nl/

 

– Wat is TheMusicZone?
TheMusicZone is Nederlands eerste en grootste cultuureducatieproject op het gebied van popmuziek en populaire cultuur. Een project ontwikkeld en de eerste jaren ook uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van OCW. Een project dat in eerste instantie was opgebouwd uit lespakketten, workshops en een afsluitend bezoek aan een concert of voorstelling in een popzaal. Dat stramien is inmiddels losgelaten en heeft plaatsgemaakt voor maatwerk. U als docent of coordinatoir bepaalt immers het programma. Desgewenst door ons van advies voorzien. Afgelopen jaren realiseerden we zo een zeer groot aantal (losse) workshops en gastlessen op middelbare scholen in heel Nederland. Maar verzorgden we ook de planning, programmering en organisatie van complete projectdagen en projectweken voor schootypes, varierend van Praktijkscholen tot gymnasia. Het zij met de focus op de culturele content, hetzij (met name voor VMBO’s) met veel aandacht voor de beroepspraktijk in kunst, cultuur en entertainment. http://www.themusiczone.nl/

 

– Nieuw in de Infotheek:

 

– Omgaan met Geweld:
In dit boek lees je alles over geweld. Hoe het wordt uitgelokt, wie er het slachtoffer van is en hoe je het kunt voorkomen. Dit boek maakt je duidelijk waarom geweld wordt gebruikt en je leert hoe je geweld kunt vermijden.* Waarom gebruiken mensen geweld?* Wat te doen als je geweld ziet? * Hoe voorkom je geweld?

 

– Omgaan met Pesten:
In dit boek lees je alles over pesten. Wat het is, wie er het slachtoffer van is en hoe je het kunt voorkomen. Dit boek maakt je duidelijk waarom bepaalde kinderen vaker worden gepest en je leert er hoe je kunt vermijden dat je wordt gepest of hoe je de pesterijen kunt laten ophouden. Pesten is vreselijk. Niemand verdient het om gepest te worden.

 

Omgaan met Groepsdwang:
• Bij welke groep hoor jij?
• Wat is groepsdwang?
• Hoe kun je je tegen groepsdwang verzetten?
De reeks omgaan met… pakt moeilijk bespreekbare onderwerpen, waar kinderen mee te maken krijgen, aan. De boeken geven duidelijke informatie, bieden een antwoord op vaak voorkomende vragen en helpen de lezer zo beter om te gaan met het onderwerp.

Faces of Africa:
Afrika’s rijke en diverse tradities komen tot leven in de portretten van dit fotoboek. Drie decennia lang hebben twee gevestigde fotografen het leven van diverse Afrikaanse volken gedeeld, geobserveerd en gedocumenteerd.

 

 

-Masters of Photography box:
Iedere fotograaf kan fascinerende losse beelden schieten, maar ware meesters onderscheiden zichdoor hun vermogen om een compleet verhaal te vertellen; met een begin, een midden en een einde.
De fotografen van National Geographic kunnen dat als geen ander. In de serie Masters of Photography is het indrukwekkendste werk van de beste National Geographic-fotografen te zien. Ze onderscheiden zich stuk voor stuk door hun ambachtelijke manier van werken, hun oog voor detail en hun gevoel voor het juiste moment. De boeken in deze serie geven een beeld van onbekende volken en culturen, dieren, natuur en wetenschappelijke prestaties. Deze box bestaat uit alle 10 de delen uit de serie Masters of Photography.

 

– Ontdek Europa:
Laat je overweldigen door “Beautiful planet – ontdek Europa” een box met 9 dvd’s die je meeneemt op een unieke reis naar de mooiste plekken op het Europese continent. De serie brengt u naar de molens van Nederland tot de ruige kustlijn van Portugal. Een must have voor elke cultuur liefhebber. Meer dan 9 uur aan unieke beelden die zijn opgenomen op officiële UNESCO werelderfgoed locaties. Een sublieme mix van cultuur, natuur en architectuur.

 

 

– Je ogen verraden je:
Steven van der Hoeven groeit op als een na jongste in een christelijk gezin van acht kinderen. Twee keer per jaar is hij aan de beurt voor een verwenweek en mag hij kiezen wat er s’avonds op tafel komt. Zijn moeder verdeelt haar aandacht zo goed en zo kwaad als het kan, maar het blijft voor iedereen in het uit zijn voegen barstende rijtjeshuis vechten om een plek. Uiteindelijk biedt een vriend van de familie uitkomst voor de twaalfjarige Steven, juist als hij aan de middelbare school begint. Wat begint als een toevluchtsoord voor exclusieve aandacht, ontaardt in een ongezonde relatie. Met verstrekkende gevolgen. Je ogen verraden je is een eerlijk opgeschreven en onthutsend waar gebeurd verhaal over een onderwerp waar een taboe op rust.

 

Infotheek – Dintel
Jean Lequeux
Tel.: 020 8509635
www.infotheek-dintel.nl

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016