Nieuwsbrief Nr. 6 – April 2006

Nieuwsbrief Nr. 6 – April 2006 

Hierbij enkele interessante websites van:

nr 6 1

De volgende sites hebben prijzen gewonnen:

Muzic met Tom Pret als digitale leraar. Op deze site kom je te weten wat noten zijn. Er is een uitgebreide beschrijving van stijlen als blues, rock en hiphop. Sommige instrumenten worden beschreven maar zijn helaas niet te horen. Aandacht is er ook voor de muziekgeschiedenis.

Zinnige zintuigen Wetenswaardigheden over onze vijf zintuigen. In tweetalige hoofdstukken wordt beschreven wat ruiken, proeven, horen, voelen en zien is. Uit de tekst kunnen woorden worden weggehaald. De lezer moet dan zelf de zinnen afmaken. Er zijn veel animaties, filmpjes en spelletjes op de site te vinden

Griekse mythologie Aphrodite, Apollo en Zeus zijn enkele van de tientallen Griekse goden. Op deze site worden ze beschreven. Via het hoofdstuk mythologieën wordt het duidelijk waarom ze onsterfelijk zijn. Voor wie niet van lezen houdt is er een quiz om te bepalen welke Griekse God bij de bezoeker past.

Wel~over~wegen Dik, mager of gezond? Het onderwerp gewicht wordt hier op zowel ernstige als speelse wijze belicht. Serieuze zaken (o.a. filmpje over overgewicht) worden afgewisseld met ontspanning (spelletje klant helpen in fastfood restaurant). Dit alles in een hippe lay-out met makkelijk te lezen teksten.

Communicatie Vele vormen van communicatie staan op deze site. Van rooksignalen tot en met chatten. Opvallend zijn de generatoren om een woord in een handomdraai te veranderen in hiëroglyfen, morsecodes of gebarentaal. Je kunt ook je eigen avatar maken op deze site. Elk hoofdstuk is geïllustreerd.

De wondere wereld van de wetenschap Voor de wetenschappers in spe. Via simpele proeven en hoe die te beschrijven laat deze site zien wat wetenschappelijk onderzoek nou is. Door goed geformuleerde zinnen wordt de natuurkundige wereld ontrafeld. Een tijdlijn geeft de invloed aan van verschillende wetenschappers.

Alles over energie De verschillende vormen van energie staan beschreven op deze site. Van kernenergie tot windenergie. Met plaatsjes van turbines en reactoren wordt de opwekking van energie verklaard. Er wordt ook aandacht besteed aan het effect van energie op het klimaat.

Forces of Nature De laatste natuurramp herinneren we ons nog allemaal: de vloedgolf in Azië. Op deze site ‘Krachten van de natuur’ wordt verteld over vulkanen, aardbevingen, tornado’s en overstromingen.

Oorlogspropaganda Zieltjes voor de zaak winnen? Hoe dat gebeurt staat omschreven op deze site over oorlogspropaganda. Tijdens de twee wereldoorlogen en de oorlogen in Vietnam en Irak werd er veel propaganda gebruikt. Dat dit ook hilarisch kan zijn bewees de Irakese minister van informatie Al Sahaf.

Kijk verder voor nog meer onderwerpen.

 

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016