Nieuwsbrief Nr. 40 – Juni 2009

Nieuwsbrief Nr. 40 – Juni 2009

Sterke verhalen in het Nationaal Archief:

400 jaar geleden werd Manhattan ontdekt. Het Nationaal Archief verzamelde sterke verhalen uit die tijd. Stuur jouw eigen per flessenpost en win een reis naar New York

 

 

 

Tweet tweet … ook met Beelbank:

Begeeft u zich al op Twitter? Via dit microblog bent u altijd als eerste op de hoogte van nieuwe en actuele clips. Ga naar http://www.twitter.com/Beeldbank en volg!

 

 

Projectloket Cultuur:
Het Projectloket Cultuur bevat honderden cultuureducatieve projecten voor
onderwijs, waaronder bijzondere onderwijsprojecten
– amateurkunst
– community art
U vindt er projecten en u kunt zelf projecten toevoegen. Op deze manier werkt Projectloket Cultuur als actueel informatiepunt en als blijvende inspiratiebron.
Projectloket Cultuur biedt toegankelijke beschrijvingen van uiteenlopende projecten voor diverse doelgroepen. De beschrijvingen worden afgerond met praktische informatie over beschikbaarheid, materialen, kosten en andere noodzakelijke gegevens. Bent u op zoek naar een project? Heeft u een project gemaakt dat verspreiding verdient? Projectloket Cultuur is dé plek voor projectgebruikers en projectleveranciers.
http://www.projectloketcultuur.nl/

 

Digitale wereld-bibliotheek online
In april is de World Digital Library [WDL] online gegaan. De bibliotheek bevat onder meer literaire hoogtepunten, historische documenten, films en muziek van over de hele wereld. Nederland leverde ook een bijdrage. Het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde [KITLV] in Leiden stelde zijn archieven beschikbaar voor gebruik. De online bibliotheek is opgezet door de Amerikaanse Library of Congress en het wordt gesteund door UNESCO, de cultuurorganisatie van de Verenigde Naties.

 

Mediawijzer.net:

Via de site en de krant krijgen kinderen en ouders informatie over de manier waarop media werken, en hoe ze zelf media kunnen gebruiken. De site en krant ondersteunen de themaweek Lekker Beroemd, die jongeren en hun ouders wil laten nadenken over hun mediagedrag en hoe ideaalbeelden in de media de gewenste identiteit van jongeren beïnvloeden. Het Mediawijsheid Expertisecentrum is een netwerk van meer dan 130 organisaties met activiteiten op het gebied van mediawijsheid. 

 

Nieuw in de Infotheek:


Our Daily Bread
, we feed the world, Maufactured landscapes, Darwin”s Nightmare en The Corporation zijn onthutsende documentaires over de Europese en Internationale voedselindustrie, de invloed van ´s werelds machtigste multinationals…Roestende, afgedankte tankers, vervuilde rivieren, eindeloze fabriekshallen, immense afvalbergen: de massale industrialisatie heeft vergaande gevolgen voor de aarde

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016