Nieuwsbrief Nr. 39 – Mei 2009

Nieuwsbrief Nr. 39 – Mei 2009

De site van de wekelijkse krant Deze Week voor het VMBO wordt vernieuwd. Vanaf week 15 vinden u en uw leerlingen meer nieuws, meer actualiteit en betere lesideeën op www.dezeweek.nl. Actueel Onderwijs met Deze WeekVanaf week 15 (9 april) wordt wekelijks een thema uitgewerkt behorende bij een of meerdere artikelen uit de krant van die week. Bij dit thema worden drie lessen gemaakt: een les Nederlands, een les Mens & Maatschappij en een les waarin het geleerde uit beide leergebieden wordt toegepast. ’s Woensdags staat het thema met lesbeschrijvingen en -materialen op de site, donderdags wordt de krant op school bezorgd.
De lessen zullen nauwkeurig en systematische gekoppeld worden aan de kern- en tussendoelen voor die leergebieden.

 

Wat is bik?
Kunst- en cultuureducatie krijgen binnen het basisonderwijs steeds meer een eigen vaste plek. U bent wellicht op zoek naar effectieve manieren om kinderen enthousiast te maken en te houden voor kunst en cultuur. Kunstenaars die de opleiding ‘Beroepskunstenaars in de Klas’ (bik) hebben gevolgd, kunnen u daar bij helpen.

Bik’ers zijn kunstenaars met een bijscholing op het gebied van het onderwijs en projectmatig werken. Zij kunnen samen met de school ideeën die op school leven verder ontwikkelen tot concrete kunstprojecten. Kunstenaars kunnen en durven dingen anders aan te pakken. Bik-projecten hebben een duidelijk begin en eind en resulteren meestal in een presentatie, een voorstelling of een tentoonstelling.

 

Probeer ook eens: www.leesmij.nu!

Verdwaal in de literaire wereld van boeken

Lees mij! is een lokroep tot lezen. Lees mij! is een serie grappige, ontroerende, spannende en intrigerende postzegelfilmpjes over boeken. Lees mij! is een webplek waar jij met anderen literair kunt chatten, literair lanterfanten en literair leeglopen. Iedere week krijg jij een nieuw mailtje met een directe link naar het filmpje geë-maild. (Tenminste als jij je ervoor opgeeft) Het filmpje start op binnen de Lees mij! website, een virtuele hangplek met boeken.

Meld je nu aan bij Lees mij! en lees lekker mee! Bekijk www.leesmij.nu eens en verlies je in de literaire wereld.

 

Nieuw in de Infotheek:

 

Life on the Edge

9 dvd ‘s* 9 films * 9 landen * Op weg naar 2015: het behalen van de millenniumdoelen


De Life on the Edge films laten vanuit 9 landen de vorderingen zien, halverwege het traject tot 2015. Wat is de stand van zaken? Welke obstakels komen landen tegen?

De Life on the Edge films laten vanuit 9 landen de vorderingen zien, halverwege het traject tot 2015. Wat is de stand van zaken? Welke obstakels komen landen tegen?

 

De films gaan over werkeloosheid onder Keniaanse jongeren, de middenklasse in socialistisch Venezuela, de berechting van oorlogsmisdadigers in Liberia, de kansen van meisjes in India, kindsoldaten in Uganda, vrouwelijke strijders in Eritrea, vooroordelen over zigeuners in Hongarije, nomaden en het moderne leven in Tanzania en het gevecht van een Pakistaanse prins voor de millenniumdoelen.

 

Vanaf maart 2009 start lokaalmondiaal met een debattenreeks in filmhuizen, vertoning op (film-) festivals, online streaming en zijn de films te bestellen voor gebruik door bijvoorbeeld docenten maatschappijleer, stichtingen, studentenverenigingen, etc.

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016