Nieuwsbrief Nr. 38 – April 2009

Nieuwsbrief Nr. 38 – April 2009

Movietrader: Gamen en Leren gecombineerd
Vanaf maart 2009 kan een heel nieuw online spel worden gespeeld met Teleblik: Movietrader. Docenten en leerlingen kunnen zo op een aansprekende manier kennismaken met Teleblik materiaal. Movietrader, is een verzamel- en ruilspel. Leerlingen gaan in Teleblik op zoek naar stempels die verborgen zijn in de filmpjes uit de volgende categorieën: muziek, film, dans, theater en sport. Het doel is om spaarkaarten vol te krijgen door video’s te kijken en te ruilen. Leerlingen kunnen prijzen winnen en doen op leuke manier media- en informatievaardigheden op. Voor meer informatie ga naar http://www.movietrader.nl

Join maart: het jonge en nieuwe Zuid-Afrika
Het maart nummer van het tijdschrift Join is uit! Deze Join staat vol met reportages, interviews, tips, impressies en achtergronden over het nieuwe en jonge Zuid-Afrika: de Joodse exodus uit Zuid-Afrika, glijmiddel op je voetbalschoenen, de kleinste gitaarfabriek ter wereld, booming jazzscene in Kaapstad en provocerende cartoons. Dit vijfde nummer van Join is geschreven door studenten journalistiek van de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Na een grondig voorbereidingsproject reisden zij met het Beyond (y)our World programma naar Zuid-Afrika. De ervaringen van de studenten zijn gebundeld in Join. Vanaf deze week ligt Join op HBO’s en universiteiten in Nederland.
Bekijk extra artikelen en video’s bij Join maart
Bekijk de blogs van de studenten
Vraag een gratis abonnement op Join aan

 

Cartoons in Zuid-Afrika

Cartoons in Zuid-Afrika maken heel wat los in de samenleving, maar ook bij politici. Zo werd cartoonist Zapiro door ANC-voorzitter en presidentskandidaat Jacob Zuma aangeklaagd.

 

Schoolkrant toegankelijk via Entree
Vanaf 1 februari biedt Kennisnet-dienst ‘Entree’ de mogelijkheid toegang te krijgen tot de online portal van Schoolmagazine, Schoolmagazine Junior en ROC Magazine. Deze magazines bieden scholen in respectievelijk het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs de mogelijkheid via een online portal een eigen schoolkrant te maken. Na aanmelding bij Schoolmagazine [Junior] of ROC Magazine kunnen leerlingen additioneel middels Entree inloggen op deze portals. Hiermee krijgen de gebruikers meer mogelijkheden om eenvoudig, betrouwbaar en laagdrempelig toegang te krijgen tot hun eigen schoolkrant. Meer weten?
Kijk voor meer informatie over het maken van een eigen schoolkrant op www.schoolmagazine.nl, www.schoolmagazinejunior.nl en www.rocmagazine.nl. Ga voor meer informatie over Entree naar: entree.kennisnet.nl

 

lokaalmondiaal maakt journalistieke televisieproducties, en organiseert journalistieke debatten en uitwisselingsprogramma’s. Door internationale onderwerpen vanuit het lokale en regionale perspectief te belichten wil lokaalmondiaal bewustwording creëren over internationale samenwerking en respect voor culturen bevorderen.

In alle programma’s staat de koppeling tussen lokale onderwerpen in Nederland met mondiale thema’s centraal. Aan de hand van alledaagse situaties en reportages stelt lo:kaalmondiaal de kijker in staat om een verband te leggen tussen de eigen woonplaats en mondiale onderwerpen. Niet in het Nieuws brengt nieuwsitems over internationale onderwerpen die in de reguliere media onvoldoende aan bod komen. Onderbelichte en vergeten verhalen vinden hier hun podium.
Kijk naar 

Wat kun je doen met oude autobanden?

 

Kijk naar DNN Headlines

 

Nieuw in de infotheek:

 

Infotheek – Dintel
Jean Lequeux
Tel.: 020 8509635
www.infotheek-dintel.nl

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016