Nieuwsbrief Nr. 37 – Maart 2009

Nieuwsbrief Nr. 37 – Maart 2009 

Life on the Edge
lokaalmondiaal is gestart met het project Life on the Edge. Aan de hand van 9 documentaires wordt de voortgang van de millenniumdoelen in beeld gebracht. De Life on the Edge films laten vanuit 9 landen de vorderingen zien, halverwege het traject tot 2015. Wat is de stand van zaken? Welke obstakels komen landen tegen? De films gaan over werkeloosheid onder Keniaanse jongeren, de middenklasse in socialistisch Venezuela, de berechting van oorlogsmisdadigers in Liberia, de kansen van meisjes in India, kindsoldaten in Uganda, vrouwelijke strijders in Eritrea, vooroordelen over zigeuners in Hongarije, nomaden en het moderne leven in Tanzania en het gevecht van een Pakistaanse prins voor de millenniumdoelen. Life on the Edge gaat van start met een filmdebatten tour, is aanwezig op festivals, is online en te bestellen voor gebruik op scholen en bijeenkomsten.
Lees hier meer over Life on the Edge
Bekijk hier de trailer van Life on the Edge
Ga naar de website van Life on the Edge

 

School Tv -Nieuwe clips
In 2008 zijn er over uiteenlopende onderwerpen clips gemaakt. Zo zijn er clips toegevoegd uit de splinternieuwe Schooltv-programma’s Roken?!, Wereldburgers, Wiskunde voor de profielen en Geoclips. Ook zijn er 10 nieuwe clips gemaakt over onderwerpen uit de geschiedenis canon. En als klap op de vuurpijl hebben we uit aangekocht materiaal prachtige extra clips kunnen maken. Roken?! Waarom zou je beginnen met roken? En waarom vooral niet? Op de beeldbank staan 4 clips uit de nieuwe serie Roken?! die de kijker confronteren met de nadelen van deze ongezonde gewoonte. Bijvoorbeeld deze clip over de effecten van roken.

 

Gaan! of Niet gaan?
Beeldvorming over migratie met Tentoonstelling in de Infotheek en via de website
www.infotheek-dintel.nl

Lesmateriaal over migratie naar en binnen Europa, aansluitend bij het boek Go No Go van fotojournalist Ad van Denderen. In vijf lesmodulen komen motieven, gevolgen en beeldvorming over migratie aan de orde. Het lespakket bestaat uit tien gelamineerde foto’s op A4-formaat, een uitgebreide docentenhandleiding en een website. De website bevat ondermeer werkbladen. Het materiaal is bedoeld voor de klassen 3 en 4 van vmbo-kgt, klas 3 van havo en vwo en voor het mbo. http://www.go-no-go.nl/gonogo.php

Lespakket ‘Mijn Leefstyle’ (2008) in de Infotheek

Gepest en bedreigd worden, maar toch je eigen weg durven gaan. Tamar Bastiaan (15), alias rapper Turboglad, vertelt zijn verhaal in het nummer ‘Leefstyle’. De rapsong en de bijbehorende videoclip staan centraal in het lespakket ‘Mijn Leefstyle’.

‘Mijn Leefstyle’ laat leerlingen kennismaken met de begrippen beeldvorming, vooroordelen en groepsvorming. Zij verplaatsen zich in hoe het is om gepest te worden en bedenken wat je hier tegen kunt doen. Het lespakket is een samenwerking tussen de jonge rapper en Art.1.

Het materiaal is geschikt voor klas 1/2 van het voortgezet onderwijs. Het pakket bestaat uit een dvd met een videoclip en een cd-rom met muziek, een docentenhandleiding en werkbladen.

Lesbrief van Art.1 in samenwerking met de jonge rapper Turboglad. Het pakket bestaat uit een dvd met een videoclip en een cd-rom met muziek, een docentenhandleiding en werkbladen.

Hallo!
Quest bestaat 5 jaar. We trakteren met een intelligentietest. Vergeet EQ en IQ. Quest presenteert de QQ Test. Maak hem gratis op qq.quest.nl

 

Nieuw in de Infotheek:

Walter Salles vertelt het onthutsende verhaal van Fernando Meirelles over drugnetwerken, bendestrijd, gebrande ambitie en gewelddadige vergelding in de meest beruchte sloppenwijk van Rio. City of God, gebaseerd op waargebeurde feiten, onthult de donkere kant van het Braziliaanse straatleven met ongelooflijk veel passionele en explosieve energie.

 

De makers van City of God keren terug naar de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Tegen de achtergrond van de strijd tussen rivaliserende drugsbendes in de favelas zijn de twee vrienden Acerola(Douglas Silva) en Laranjinha (Darlan Cunha), die zonder ouders opgroeien, vastbesloten om meer te weten te komen over hun roots. De ontdekking van brokstukken uit het verleden zet de vriendschap van de twee jongens onder grote druk.

 

Laranjinha is een Braziliaanse jongen die in armoede opgroeit in Rio de Janeiro. Hij besluit op een dag op zoek te gaan naar de vader die hij nooit ontmoet heeft. Ondertussen heeft zijn beste vriend Acerola het moeilijk wanneer hij zelf op jonge leeftijd vader wordt en nu verantwoordelijkheid moet dragen. ( city of Men 2 in de complete TV serie ( 10 afleveringen van 30’) Kijk ook naar http://www.ibiss.info/ en

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016