Nieuwsbrief Nr. 29 – Mei 2008

Nieuwsbrief Nr. 29 – Mei 2008

Krant en Handleiding
nr 29
Bij het Schooltv-weekjournaal verschijnt elke twee weken een leerlingenkrant met achtergrondartikelen bij de reportages, denk- en doe vragen. Ook is er een handleiding met praktische achtergrondinformatie en lessuggesties bij de reportages.Meer weten? Hier vindt u meer informatie.

 

GGD Amsterdam
www.vrijlekker.nl :: Krijg jij wel wat je wil?Het percentage met SOA besmette jongeren tussen de 16 en 24 jaar blijft hardnekkig hoog. Aandoeningen als Chlamydia en Gonorroe komen het meeste voor in deze doelgroep…Op 30 januari 2008 lanceert GGD AMSTERDAM een online ‘Safe Sex Training’ op www.vrijlekker.nl, waarmee zij deze groep van een advies op maat wil voorzien. In tegenstelling tot grootse publieke campagnes, probeert de Safe Sex Training van Vrij Lekker haar advies toe te spitsen op het individu. Niet iedereen heeft dezelfde barrières om veilig te vrijen. De Safe Sex Training is daarom volledig toegespitst op de situatie van degene die de training volgt, en ook de context waarin gevreeën wordt.

L3D: is een afkorting van Leerlingen Leren Leerlingen 3D.
Zij geven lessen in en over een 3D omgeving voor scholieren, zowel uit het basis- als uit het voortgezet onderwijs. Deze lessen worden gegeven met behulp van het programma Active Worlds (afgekort AW). Met dit programma is het mogelijk om zelf je eigen virtuele werelden in te richten en vorm te geven in een speciaal educatief universum waarin L3D ondersteunt.
Hoofddoel is leerlingen (en docenten die willen leren) van elkaar laten leren, in de 3D omgevingen van Active Worlds.
Klik er op om Active Worlds te downloaden en de 3D omgevingen zelf te ervaren! L3Dactiveworlds

Teen Second Life is een speciaal voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar ontwikkelde 3D-wereld van Linden Labs. In deze wereld kunnen jongeren een geheel digitaal leven leiden, waarin ze zelf alles kunnen bepalen; hun uiterlijk hun kleding, het ontwerpen van een eigen huis, of een winkel runnen. Digischool Eiland :Digischool heeft het initiatief genomen om in Teen Second Life een eiland te openen voor leerlingen. Een van de doelen van het Digischool eiland is om mogelijkheden te bieden om leerlingen in Second Life speciaal daarvoor ontworpen opdrachten te geven en leerlingen zelfstandig educatieve opdrachten uit te laten voeren. http://www.digischool.nl/sl/home.html

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016