Nieuwsbrief Nr. 15 – Januari 2007

Nieuwsbrief Nr. 15 – Januari 2007 

– Clips in het zonnetje
December was de maand van de feestdagen. De katholieken vierden kerst. De Islamieten het offerfeest. Over de verhalen bij deze feestdagen zijn brutale en eigentijdse clips te vinden in de Schooltv-beeldbank.

– Startpakket OSS Podcasten
Steeds meer scholen ontdekken de educatieve mogelijkheden van podcasten. Met OSS Podcasten heeft u alles in handen om zelf podcasts te maken. Treed in de voetsporen van Jan Marijnissen, Giel Beelen en Wim de Bie en maak uw eigen podcast. Podcasts maken is in principe heel eenvoudig. In het Startpakket OSS Podcasten kunt u lezen wat podcasts nu eigenlijk precies zijn en hoe deze gebruikt kunnen worden in het onderwijs. In slechts 10 stappen is uw eigen podcast een feit. U kunt het startpakket gratis downloaden.

Wat is een podcast? 

nr. 15Een podcast is een audiobestand dat via internet voor iedereen toegankelijk is; een soort radio-uitzending op internet dus. Podcasten is een nieuwe manier van communiceren met uw doelgroep. De term podcasting is een samentrekking van iPod, de draagbare muziekspeler van Apple, en van broadcasting.
Podcasts in het onderwijs
Er zijn al veel voorbeelden van podcasts in het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan o­nderwijsinstellingen die hun lessen als podcast beschikbaar stellen zodat studenten gemiste lessen kunnen inhalen. Ook zijn er scholen die leerlingen laten experimenteren met podcasts om zo eens op een andere manier hun opgedane kennis te presenteren Voor leerlingen met een taalachterstand kan een podcast auditieve ondersteuning bieden.
Meer weten? neem een kijkje op de infopagina.

– Gratis software

nr. 15 1Op elke computer werken met uw favoriete programma’s? Met Open Source en open standaarden (OSS) in het onderwijs heeft u voortaan altijd uw eigen software op zak. Startpakket OSS Portable Office is een compleet office-pakket dat bedoeld is voor gebruik vanaf een USB-stick, zodat u op iedere locatie op iedere computer direct met uw favoriete OSS applicaties aan de slag kan. Portable Office is gratis te downloaden.
Overal werkenMet de stick kunt u overal met de OSS programma’s werken. Ook als het verboden is om op een computer software te installeren. De toepassingen worden namelijk niet op de computer geïnstalleerd: de software werkt direct vanaf de stick. Ook links naar favoriete websites worden op de stick opgeslagen. Alle programma’s zijn natuurlijk Open Source, en dus vrij te kopiëren en te gebruiken. Het pakket is geschikt voor USB-sticks van 1 GB en groter.

 

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016