Nieuwsbrief Nr. 76 – Februari 2013

Nieuwsbrief Nr. 76 – Februari 2013

– Docentendagen digitaal onderwijs

Wikiwijs en Stichting VO-content organiseren in 2013 docentendagen digitaal onderwijs. Kom naar een docentendag voor praktijkervaringen van collega´s en workshops over het werken met (open) digitaal leermateriaal.

Hoe gebruik je digitaal leermateriaal? Hoe ziet digitaal onderwijs er uit? Waar vind je geschikt materiaal en hoe kun je dat zelf inpassen en ontwikkelen? Meld je kosteloos aan en verdiep je in het onderwijs van de toekomst. Voor Data en Programma zie http://wikiwijsinhetonderwijs.nl/2012/12/07/docentendagen-digitaal-onderwijs/

 

-Ikzitindeshit.nl:

Ikzitindeshit.nl is gemaakt door Slachtofferhulp Nederland. Deze organisatie helpt slachtoffers van een misdrijf of verkeersongeluk. De website is speciaal gericht op scholieren die te maken hebben gehad met een misdrijf of ongeluk. Het gaat hierbij niet alleen om slachtoffers. Ook voor getuigen en personen die een bekende hebben kunnen informatie op de website vinden. De site laat stap voor stap zien wat de mogelijkheden zijn, legt bijvoorbeeld uit hoe er aangifte gedaan kan worden en of dat anoniem kan. Met de online chatbox kan er gepraat worden met medewerkers van Slachtofferhulp, maar bezoekers kunnen ook bellen of een e-mailtje sturen. De ervaringen van andere slachtoffers en getuigen, die op de website te lezen zijn kunnen ook waardevol zijn.
http://www.ikzitindeshit.nl/12tot18jaar/

 

Maatschappelijkestage.nl:

Met de maatschappelijke stage leveren leerlingen een onbetaalde bijdrage aan de samenleving. Maar wat maakt een stage ‘maatschappelijk’? En waar kunnen leerlingen stage lopen? Op deze website vindt u alles wat u moet weten over maatschappelijke stage en stageplaatsen. Er zijn filmpjes van verschillende praktijkvoorbeelden en u kunt alle benodigde materialen op de website downloaden. Ondertussen kunnen scholieren zelf ook op de site kijken naar stages die aansluiten bij hun interesses. De filmpjes kunnen hierbij dienen als inspiratie en ze geven ook een goed beeld van wat een leerling kan verwachten van zo’n stage. Op de site vindt u ook het MAS-magazine, met daarin tips, inspirerende voorbeelden en interviews met leerlingen en bekende Nederlanders. Tot slot vinden aanbieders van stageplaatsen hier informatie over procedures en afspraken.  http://www.maatschappelijkestage.nl/

 

– Nieuw in de Infotheek:

– Verzet

De dubbel-dvd Verzet in de Tweede Wereldoorlog toont een bijzondere kijk op ‘de helden’ van de Tweede Wereldoorlog: de mensen die niet passief toe wilden kijken, maar die in actie kwamen tegen de Duitse bezetter. Met gevaar voor eigen leven en met een ongekende moed.

Verzet in de Tweede Wereldoorlog toont drie unieke verhalen: Over GeertJan Herder, de kleinzoon van communistisch voorman en politicus Geert Sterringa. Hij gaat op zoek naar de verzetsactiviteiten van zijn opa. Deze wordt op 10 maart 1941 gearresteerd en overlijdt uiteindelijk in concentratiekamp Buchenwald. Kleinzoon Herder komt meer over zijn opa te weten dan hij aanvankelijk had gedacht.

 

 

– De Oorlog Van Dichtbij – Onbekende Verhalen Uit De Tweede Wereldoorlog

Op de dubbel-dvd De oorlog van dichtbij – Onbekende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog zie je bijzondere afleveringen van de veel geprezen televisieserie Andere Tijden. De beelden vertellen veelal onbekende, maar daarom des te meer intrigerende verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

De dvd-box bevat de volgende afleveringen:

Duitse soldaten filmen Nederland waarin met van amateurmateriaal van Duitse oud-soldaten een beeld wordt geschetst van hoe zij Nederland zagen.

Kerstmis in Westerbork vertelt aan de hand van ooggetuigenverslagen hoe in 1942 kerstmis werd gevierd in kamp Westerbork.

De Reichsschule voor jongens laat zien hoe kinderen van belangrijke NSB-ers hun tijd op de Reichsschule hebben ervaren.

 

– The Fabric Of The Cosmos:

Na de bestseller en documentaire serie The Elegant UNIVERSE, presenteert natuurkundige Brian Greene de prestigieuze vierdelige serie The Fabric of the COSMOS; een bijzonder nieuw onderzoek naar ruimte, tijd en realiteit. In deze boeiende serie laat Brian Greene zien:

– Hoe onze perceptie ons voor de gek houdt en dat lege ruimte niet leeg is;

– Waarom tijd een illusie kan blijken te zijn;

– Hoe een verborgen gebied vlak onder de oppervlakte van het leven van alledag ligt;

– Waarom andere universums en zelfs kopieën van onszelf kunnen bestaan.

De serie maakt gebruik van de meest recente wetenschappelijke inzichten, moderne technieken en de nieuwste computeranimaties.

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016