Leerling Ma wint ontwerpwedstrijd Vondelpark

Leerling Ma wint ontwerpwedstrijd Vondelpark

Onze vmbo-leerling Roos de Amorim Rebelo de Andrade (14 jaar) is een van de winnaars van de ontwerpwedstrijd voor scholieren voor het jarige Vondelpark. Haar beeld wordt nu samen met twintig andere beelden 3 meter groot gemaakt en deze zomer tentoongesteld in het Vondelpark, dat 150 jaar bestaat.

Het aangegeven thema voor het Mediacollege Amsterdam was Natuur. Roos vond het een hele uitdaging en een kans om mee te doen. Ze dacht gelijk aan moeder natuur, in het Japans ‘haha naru shizen’ genoemd. Roos: “De ene kant moet iets vrolijks uitbeelden, de andere iets zieligs. De vrolijke kant staat voor de vroeger, toen alles goed ging met de natuur. De zielige kant is de natuur van tegenwoordig die langzaam afsterft. Moeder natuur sterft langzaam af en dat is de reden waarom ik het zo genoemd heb. Ik heb het een Japanse naam gegeven omdat ik altijd geïnspireerd raak door Japanse artiesten, van de oude cultuur tot de nieuwe cultuur (manga, anime etc.).“

Haar beeld trekt de aandacht door de combinatie van de bruine, stevige, korte, opengebarsten stam van de boom en de hoeveelheid roze en rode rozen die uit de ontstane opening verschijnen. Een bron van groei en leven. Serge Verheugen is de begeleidend kunstenaar.

ArtZuid ontwerpwedsstrijd
ArtZuid organiseert ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het Vondelpark een ontwerpwedstrijd voor scholieren. Inclusief professioneel juryadvies en publieksstemmen per sms. Onder de naam ArtZuid Junior wagen meer dan 160 scholieren van 32 Amsterdamse basis- en middelbare scholen zich aan de competitie. Onder begeleiding van kunstenaars hebben de scholieren een miniatuurbeeld ontworpen. Twintig van de inzendingen worden vergroot en tentoongesteld. ArtZuid hoopt met deze actie meer jongeren bij het park te betrekken.

Om de standbeelden daadwerkelijk te realiseren is de organisatie een crowdfundingactie gestart.

Meest recente berichten

  1. Infotheek Headlines – Oktober 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Oktober 2016
  2. Infotheek Headlines – September 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – September 2016
  3. Infotheek Headlines – Juli 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juli 2016
  4. Infotheek Headlines – Juni 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Juni 2016
  5. Infotheek Headlines – Mei 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – Mei 2016
  6. Infotheek Headlines – April 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines – April 2016
  7. Infotheek Headlines Maart 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Maart 2016
  8. Infotheek Headlines Februari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Februari 2016
  9. Infotheek Headlines Januari 2016 Reacties uitgeschakeld voor Infotheek Headlines Januari 2016