Infotheek Headlines – Oktober 2014

Ismael Benouda D1A in de hoofdrol bij: Ieder huisje…

ismaelEen Marokkaanse jongen van veertien jaar, die thuis heen en weer geslingerd wordt tussen de overmaat aan autoriteit van zijn gewelddadige vader en het gebrek aan autoriteit van zijn moeder, dreigt langzamerhand in de serieuze criminaliteit terecht te komen.

 

iederhuisjeHierbij de film op RTL8 met Ismael Benouda http://www.rtlxl.nl/#!/afl-4-321958/54969317-7c74-3e02-8191-be43776f2708

 

 

 

Poëzie 4Infotheek Special: Winnaars Project Poëzie Bekend 
Chika Nwokeocha V3A
en
Wesly Mennens V3C

 

 

 

Oktober 2014 is de Maand van de Geschiedenis.
http://www.maandvandegeschiedenis.nl/

vijand en vriendDit keer is het bijzondere en actuele thema Vriend & Vijand. Het thema doorkruist alle culturen en is van alle tijden.

Anno 2014 lijkt vriendschap echter alomtegenwoordig. Nederlandse ouders willen bevriend zijn met hun kinderen, bedrijven werpen zich op als trouwe kameraad en op social media draait het om het onderhouden van vriendschappen. Internationaal heeft Nederland tal van vrienden en bondgenoten, en tot een paar jaar geleden noemde ook de politie zich je beste vriend.

Tegelijkertijd is ontvrienden een trend, woeden er op alle continenten oorlogen en sluimeren overal conflicten. Wie waren en zijn eigenlijk onze vrienden en vijanden? Hoe gingen en gaan we met hen om en hoe zij met ons? De Maand van de Geschiedenis zet dit jaar vriend en vijand in de spotlights!
https://teleblik.nl/news/2014/07/maand-van-de-geschiedenis-vriend-vijand

 

logoinfokopieNieuwsbrief Nr. 92 – Oktober 2014

 

 

 

 

Geef een reactie